Melyik országba érdemes kiköltözni az alábbiak közül?
Tavaly érettségiztem, azóta nem jártam egyetemre, nem dolgoztam. Tudom, hogy ez nagyon megnehezíti a dolgomat, de mindenképpen ki szeretnék költözni külföldre.
Az alábbi országok jöhetnek szóba:
- Bármely skandináv ország
- Anglia
- Németország
- Belgium
- Hollandia
Azt hallottam, hogy Angliában lehet talán legkönnyebben munkát kapni. De mondták, hogy nem fizet annyira jól és maga az ország sem túl szép (Londonon kívül).
Angolul és németül beszélek felsőfokon, a franciát tanulgatom jelenleg. De persze nyitott vagyok bármely nyelv megtanulására.
Legszívesebben a vendéglátó iparban dolgoznék, pl. recepciósként.
A mosogatás/takarítás/stb. tőlem nagyon távol áll, szerintem többre vagyok képes, akár külföldi egyetemre is mennék.
Szerintetek mit kéne tennem? Melyik országba menjek és milyen munkát vállaljak?
Köszönöm a segítségeket!
Nem kell Angliában diploma a recepciós munkához, én is alá tudom támasztani. A recepciós munkához perfekt angol, számítógép ismeret, jó kommunikációs készség mind telefonon, mint szemtől szemben, valamint írásban is, jó customer service, adminisztrációs készségek kellenek.
Jelenleg ilyesmi munkákra jelentkezek, és ezeket kérik-főleg adminisztrációs munkát szeretnék, de recepciós munkát is szívesen vállalnék, és jelentkezek is ilyen melókra...egyelőre semmi, pedig Angliában elismert angliában letett kurzusaim vannak a témával kapcsolatban, valamint az angolom is jó és egyelőre nem kapok telefont-jövő héten megyek a helyi college-ba, ahol felajánlották, hogy segítenek CV-t írni és megmondják, hova érdemes jelentkezni. (customer service, business and administration és IT kurzusaim vannak, valamint most is csinálok egyet, ezen kívűl tudok gyorsgépelni-igaz angolul audio typing még nem nagyon megy. És mégse kapok melót.....Szóval úgymond könnyűnek tűnik, de nem olyan egyszerű bejutni. Először a tapasztaltakat veszik előre és nekem még semmilyen tapasztalatom, mert most akarok dobbantani a gyári és takarítós melókból.
Még te éppen beleférsz az apprenticeship melókba, most kéne dobbantanod Angliába, ha ki akarsz jönni. 16-24-ig vannak. Training és fizetés...igaz, alacsony, de végzettséget kapsz. 1-4 évig tart. Én sajnos már idős vagyok ezekhez az apprenticeshipekhez.
Köszönöm szépen!
Szerintetek érdemes elmennem esetleg egy munkaügyi központba, és ott segítséget kérni? Bármelyik országban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!