Mik lehetnek az okai, hogy 30 állásinterjú után se veszik fel az embert sehova?
Több oka is lehet, és látatlanban nem tudjuk megmondani.
Lehet, hogy az interjúalany motiválatlan, nem úgy viselkedik ahogy a munkaadó elvárja, lehet, hogy csúnya, lehet, hogy nem tud értelmesen beszélni, lehet, hogy késik az interjúról...
Rengeteg minden közrejátszhat, a pályázótól független és általa befolyásolható okokból is rengeteg van
A leggyakoribb külső ok, ha olyan szakmában akarsz elhelyezkedni, ami telített, akkor 30 interjú még akkor is kevés lehet, ha egyébként minden egyéb rendben van, simán lehet peches, stb. Ha nincs semmi extra végzettséged (mondjuk egy sima érettségi), pályakezdő vagy, akkor könnyen összejön a 60-70 interjú is állás nélkül.
A másik oldalról érdemes megnézni, hogy miért már tehet a pályázó:
- legyen normális életrajza
- legyen normális megjelenése az interjún
- figyeljen hogy mit mond, és hogyan mondja
- kezdjen el valamit tanulni, legalább az kiemelje a tömegből
- fizetési igény legyen rendben, ne az álmokat, hanem a piaci realitást célozd meg (értem én, hogy X ezerből nehéz megélni, de ha azért a munkáért annyit fizetnek, akkor nem lehet többet kérni)
Tudom, hogy a normális megjelenés, meg a normális stílus és életrajz evidensnek tűnik, de rengetegszer hallottam már farmer+póló+papucs kombóban megjelenő embertől, hogy neki ez a stílusa, nem akarja magát másnak mutatni, vagy rengetegen felegmák, és közlik, hogy ők nem akarnak olyan cégnél dolgozni, ami nem őket akarja, kelljen így is (általában nem kell ezután), szóval nem egyértelmű a pályázók nagyon nagy részénél ez sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!