Milyen műszaki területet érdemes választani egy nőnek?
Minőségbiztosítás, logisztika, polimertechnika, energetika, menedzser vagy más?
Melyik területen nem indul hátrányból egy nő? Hol lehet biztos állást találni megfelelő fizetéssel?
a menedzser nem műszaki terület, hanem management terület, és jellemzően (bár az iskolák szeretnek mást sugallni), az ember nem manager lesz, hanem bekerül egy céghez, ott előléptetgetik, elvégez managementtel kapcsolatos továbbképzéseket, és manager lesz belőle (vagy pedig olyan céghez meg, ahol mindenki manager, aki egy területért felel, tehát van logisztikai manager de ez nem főnöki állás, hanem mezei logisztikusi, aki a logisztikát manageli és nem más embereket. Ez az angolszász gyökerű vállalatoknál divat)
Egyébként pedig gyakorlatilag bármit választhatsz, ami tetszik, én még női kohászt is ismertem, bár ő később elment más szakirányba, ami kicsit közelebb állt hozzá, mint a kohó mellett ácsorogni, és instruálni a tökig szurkos embereket.
Mi az, ami érdekel?
A "műszaki menedzser" az egyik leghaszontalanabb diploma, egyrészt nem műszaki, másrészt meg legfeljebb portásnak vesznek fel vele.
sose értettem, minek tanul valaki minőségbiztosítást egyetemen, nem nagy kunszt a szakma (minőségbiztosítási mérnökként dolgozom, de nem ez van a mérnöki diplomámban)
műszaki menedzsereken mindenki röhög
energetika jó lehet, pláne, hogy idén december 5-ös határidőt ad a 2015 LVII. tv
ha műszaki területre akarsz menni én a gépész- ill villamosmérnök ágat javaslom
Esetleg valaki a kérdésre is tud válaszolni?
Személyes tapasztalatom, hogy nőként hátrányban vagyok, ezért gondolkozom váltáson. Mivel közgázra nem lehet menni műszakiról, ezért jött szóba a menedzser. Minőségbiztositásrol azt hallottam, hogy technikusok kellenek inkább, logisztikusnak meg okj.vel is felvesznek. Polimertechnika terüketen voltam nyári gyakorlaton és ott hangzott el, hogy mi lányok (2en voltunk gyakornok lányok) mit akarunk ott és csak férfi mérnökök voltak. Szerintem ez mind olyan terület ahova elsősorba férfiakat vesznek fel, ezért kérdezem, hátha valakinek van más tapasztalata. De a nőies szakmákkal lassan éhen lehet halni. :(
Fejér megye északi részén, Győr-Moson-Sopron megyében, Komárom-Esztergom megyében, Pest megyében, egyértelműen munkaerő hiány van, minőségügyi mérnökből is, engem hetente min 3, de inkább több fejvadász keres meg, minőségügyi mérnök pozícióval kapcsolatban. Munkahelyemen hónapokba telik az üresedéseket pótolni, de a környékbeli cégeknél is. Ugyanez a helyzet a villamos és gépész gyártómérnök pozíciókkal. Rohadtúl leszarja mindenki, hogy nő-e a jelentkező, ha talpraesett, van tapasztalata (igen, legalább pár komolyabb gyakorlati helye) és legalább angolul beszéljen tárgyalóképes szinten, ha ehhez hozzájön egy német tárgyalóképes szint, akkor válogathat az ember, még pályakezdőként is.
Több gyakornokot marasztaltak már a mostani, de megelőző munkahelyeimen is, nő is volt köztük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!