Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen szakot érdemes választa...

Milyen szakot érdemes választani, hol a egmafasabb a kezdőbér?

Figyelt kérdés
Történelem tantárgy a fő irány. Jogász úgy halottam keveset keres. Van valami más ami jól fizet kezdőként? Szerintetek grafikusnak megéri menni? Hova a legkönyebb grafikusnak bejutni? Esetleg gazdaságtan mennyire erős a matek ott? Fizetősre mennék.
2015. szept. 20. 09:24
 1/4 anonim ***** válasza:
54%
mechatronika, informatikus, mérnökinfo
2015. szept. 20. 09:42
 2/4 anonim ***** válasza:

Alapban egyetlen szakkal sem biztosított, hogy jól vagy rosszul fogsz keresni. Kell hozzá a megfelelő munkahely is, amihez sok mindennek kell összejönnie, a jó eredménynek, a tudásnak, a mázlinak (esetleg némi protekciónak).

Nekem van jogász ismerősöm aki kezdőként piszok rosszul keres, és van aki nagyon jól, igaz ő 2 nyelven beszél tárgyalóképesen, így a diploma után némi mázlival nagyon jó helyet kapott egy nemzetközi cég Bp-i irodájában.

Ezt kb mindenre el lehet mondani, én IT-sként jól kerestem pályakezdőként is, de haverok között van aki egy önkormányzati iskolában tudott csak elhelyezkedni gombokért, pedig neki is diplomája van, csak éppen nem ért hozzá

2015. szept. 20. 10:03
 3/4 anonim ***** válasza:
Vannak szakmák, amik átlagosan jobban fizetnek más szakmáknál. A kulcsszó az átlagos. Szakmán belül, ahogyan előttem is írták hatalmas szórás van. Sok tényezőtől függ, hogy mit hozol ki a lehetőségekből. Lehetsz pl mérnök az audinál 7 számjegyű fizetésért, de az is lehet, hogy egyáltalán nem találsz munkát. Ugyanígy lehetsz informatikus közalkalmazotti bérért (éhen halni is kevés) vagy multinál is dolgozhatsz. Szerinted, ha alapvetően nem érdekel a munkád, csak azért tanulsz valamit mert jól fizet, akkor milyen szakember leszek? Ha nagy nehezen elvégzed az egyetemet szerinted a fenti skála melyik részén fogsz majd elhelyezkedni?
2015. szept. 20. 14:04
 4/4 anonim ***** válasza:

Ismerek ácsot aki havi milliós nettó fizetést tesz zsebre, meg ismerek jogászt, aki árufeltöltő.

Szóval itt nem a végzettség, meg a suli a döntő, hanem, hogy te mennyire vagy életképes, mit tudsz kihozni a lehetőségeidből.

2015. szept. 20. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!