Alkalmi diákmunka hogy szokott lenni?
Ruházati üzletben lennék kisegítő. Annyit mondtak, hogy nem teljes munka lenne ez, hanem árutól/megrendeléstől függő, tehát ha új kollekció jön akkor gondolom jobban fognak kelleni az emberek.
A kérdésem az, hogy ilyenkor van arra lehetőség, hogy mondjuk hetente 3 napot vállalok el, de akkor akár hosszabb munkaidőben?
Előzőleg gyárban dolgoztam, teljes állásban, de sokszor 12 óráztam, hétvégéztem, ünnepnapokon is dolgoztam, és nagyon nem jutott időm a tanulásra, teljesen kifacsart a munka, ezért nem szeretnék ilyen sok munkát vállalni amíg tanulok, főleg hogy a szakdolgozatommal is foglalkoznom kell.
Csak azért kérdezem, mert barátnőm dolgozott a Tescoban és őt is hívták, hogy tud-e jönni ekkor vagy akkor, vagy a diákszövetkezet oldalán kerestek embereket és ott lehetett jelentkezni, ha kedve volt akkor ment, ha nem akkor nem.
Baj ez hogy így tudnám vállalni a munkát? Van valami minimális órabér amit teljesítenem kell, ellenben kirúgnak?
Először is akkor hívnak (ebben az esetben), ha áru jött. Tehát mondjuk akkor 1 héten egyszer mész be pár órára dolgozni. Ilyet nem mondhatsz, hogy mennél 3x, mert nem kell ember. Ha kellene, akkor úgy hirdetnének.
Neked a meglévő munkák közül kell választanod, nem találhatsz ki új opciókat...
Amúgy ilyen nincs hogy minimálisan teljesíteni kell. Nekem vannak olyan hónapok, amikor egyáltalán nem megyek. Ha van munka, akkor megyek.
Nem, előre letisztázzátok, hogy te mondjuk csak az 1. nap érnél rá. Akkor a többire keresnek mást.
Csak fontos, hogy ne a 2. nap jusson eszedbe, hogy a 3. nap nem tudsz jönni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!