Állatorvosi karrier Németországban/Ausztriában?
Jövőre megyek állatorvosi egyetemre (ha felvesznek :D). A jövőmet mindenképp külföldön képzelem el, egyenlőre Németország, Ausztria és a skandináv országok tetszenek. Angolból középfokú nyelvvizsgám van, németből az emelt szintet akarom megcsinálni.
Németországban a nagyvárosokat néztem, legjobban München tetszik. Tudom hogy ez kb a legdrágább város az országban, emiatt is parázok. A kezdő fizum gondolom nem lesz az egekben, a lakásárak meg az egekben vannak (természetesen bérelni szeretnék). Úgy gondoltam hogy eleinte egy állatkórházban dolgoznék, aztán pár év múlva magánrendelőt nyitnék. Tudom hogy bevándorlóként nagyon teperni kell és nem fonják kolbászból a kerítést ott sem. A szakmai fejlődéstől semmiképp sem zárkózom el és a némettudásom is fel akarom hozni C1 szintre. Van itt olyan aki tudna valami tanácsot adni ezzel az egésszel kapcsolatban?
Münchenbe a bajor tudásod hozd fel.:)
Egyébként miért pont ott?
Miért mit vannak arra? Én Niedersachsenben vagyok, én csak a kutyaadót tartom pofátlanságnak. És nálunk még ha második kutyám van, arra még több az adó.:S
Egyébként nekem az a tapasztalatom, hogy az ilyen nagyvárosoktól 15-20km-re már megfizethetők az ingatlanok, 40 körül meg kimondottan olcsók. Bár tartományonként meg nagyvárosonként változik.
A kutyaadó még elmegy, de az hogy egy csomó fajta ki van tiltva, szerintem elég primitív dolog :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!