Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Akik éhbérért dolgoznak,...

Akik éhbérért dolgoznak, hogyan tudtok úgy kijönni a fizetésetekből, hogy hónap végén ne éhezzetek?

Figyelt kérdés

Valamiféle tanácsra, ötletre lenne szükségem, vagyis inkább spórolási tippekre, hogy Ti hogy jöttök ki éhezés nélkül a fizetésetekből? (Lehet, hogy rossz kategóriában írok, elnézést).

79.000 Ft-ot keresek, ebből kell megélnem a hónapban. A kiadásaim így néznek ki:

-25.000 Ft a lakbér és a rezsi rám eső része

-10.000 Ft BKV bérlet

-7000 Ft Diákhitel törlesztés

-3500 Ft mobil feltöltés (ha havi 1x töltöm csak fel a telefonomat)

-7000 Ft havi gyógyszerköltségem van.

Ez így összeadva 52.500 Ft, amiből lefaragni nem tudok.

79.000-52.500

=

26.500 Ft-om marad egy hónapban megélni, mindenre...enni-innivaló, 2 kutyám ellátása, eü.,-tisztálkodó-, háztartási szerek, rendkívüli kiadások (ruha, cipő, ajándék vásárlás, ha valakinek a családból épp szülinapja van a hónapban, esetleg egy mozi vagy kávé a barátaimmal, de az már tényleg ritka és luxus!).

26.500 Ft...nagyon keményen be kell osztanom, és így 20-a után már szó szerint éhezem! Ma emiatt keseredtem el, hogy baromi éhes voltam most este, és kénytelen voltam megenni a holnapi vacsorám felét, így viszont holnap fogok éhezni...:/

Ki van porciózva és be van osztva a kajám, 600 Ft-nál több nem jut egy napra, igyekszem egy étekzést 200 Ft-ból megoldani, így tudok enni naponta 3-szor (200x3=600 Ft). Így mondjuk 18.000 Ft-ból ki tudom hozni az étkezést és marad még kb. 8000 Ft-om a többi kiadásra (kutyakaja, eü. dolgok, stb., amiket fentebb írtam).

Mindig nézem az akciókat, a közeli lejáratú termékeket, és általában a saját márkás termékeket veszem, mert azok olcsóbbak. Szeretnék viszonylag egészségesen, olcsón, de kiadósan étkezni napi kb. 600 Ft-ból. Valószínűleg óriási hátrány, hogy nem tudok főzni csak nagyon alap szinten.

Ti hogyan spóroltok a kaján így hónap végén, hogy mégse éhezzetek? 47 kg vagyok, szóval nem lenne jó tovább fogyni.

2015. okt. 21. 21:58
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
33%

Az is egy lehetőség hogy lelépsz egy normális országba ahol még meg is lehet munkából élni.

pl Ausztria.

2015. okt. 22. 08:03
 12/20 anonim ***** válasza:
81%

Sajnos a kutyáktól szabadulj meg vagy kunyerálj nekik kajamaradékot valamelyik étteremben. BP-en állítólag vannak ingyenkonyhák, ha van időd menj oda néha kajálni.

A családi ajándékokat szüneteltesd. Sürgősen keress egy jobban fizető munkát.

2015. okt. 22. 08:49
 13/20 anonim ***** válasza:
81%
3500 telefon az sok. 2100 korul fizetek havidijat... es nem azert mert nem tudnek 2x ennyit csak minek ha nem muszaj?
2015. okt. 22. 09:11
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Sosem értettem,akik ennyit keresnek, miért tartanak KETTŐ kutyát, mikor még saját maguk ellátása is kétséges??

Őszintén,mennyit költesz rájuk egy hónapban? Egy kisállat miért nem elég neked?

2015. okt. 22. 16:35
 15/20 anonim ***** válasza:
95%

na heló, nem tudom a kérdező olvassa-e de reméljük.. szóval:

-3500 telefonra sok abból faraghatsz

-kutyákat passzold le

-mi az a 7ezer gyógyszerköltség?

- bkv bérlet nem helyettesíthető bicallal?

2015. okt. 22. 18:34
 16/20 anonim ***** válasza:
90%
Másik melót keresni? Három műszakban tuti többet fizetnek még egy gyárban is, pl. egy 8 általánost igénylő operátori állásban. Az ország melyik részén élsz?
2015. okt. 22. 19:38
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

- BKV bérleten gondolkodj el, nekem van kollégám Bp-n aki vesz egy tömböt, elvan vele 2 hónapig (igaz bliccel pl villamoson), de biciklivel megy ahova csak tud, pl munkába is, télen talán vesz bérletet, de abban sem vagyok biztos.

- Két kutya érthetetlen számomra

- 7000ft gyógyszerköltség nagyon sok, mi az pontosan?

- 3500 ft mobilfeltöltéssel 2 hónapig elvagyok.

- Főzni ilyen fizu mellett alap lenne: tészták, ahogy írták: bab, lencse,

- 600Ftból tudnál főzni: resztelt máj, tészták, krumplifőzelék, rakott dolgok, rizses hús, tejbe rizs.

- Reggeli: 200ft szerintem sok. Írták a müzlit, az tök sokáig elég. Vagy én szoktam pl zabkekszet sütni, elég belőle 3-4 db egy kakaóval, kávéval és kész. Reggelire mehet 2 zsömle májkrémmel, ilyesmik. Esetleg melegszendvics. Ha sokanak találod a boltban kapható kilós kenyereket, fagyaszd le szeletekre vágva.

Próbálj meg főzni 2-3 napra.

- Fizetésed nagyon kevés, milyen végzettséged van? Nem tudsz olyan helyre elmenni, ahol pl tudsz hétvégén is dolgozni, pl árufeltöltés, vagy gyorsétterem?

2015. okt. 24. 15:39
 18/20 anonim válasza:
100%

Szia, budapesti esetleg debreceni vagy?

Mert akkor pl. adhatnál plazmát. Egy hónapban 8x adhatsz, és 4000 Ft jár érte. Egy évben 45 alkalommal adhatsz összesen.

2015. nov. 12. 10:09
 19/20 anonim válasza:
100%
Ahogy írták már, szerintem is felejtsd el a kutyákat, BKV helyett bicikli (én is azzal járok melózni), mobil feltöltés nagyon sok, ...
2015. nov. 14. 04:33
 20/20 anonim ***** válasza:

elszomoritott hogy legtobben a ket kutyatol valo megszabadulast tartjak megoldasnak. Sokkal emberibb ha megtanul az illeto fozni, es pl. ha olyan van hogy ajandekot kap, kerjen kutyakajat vagy vasarlasi utalvanyt amivel ezt vehet pl.

Volt egy no akinek hasonlo korulmenyek kozt volt ket kutyaja. ott is addig piszkaltak hogy nem kell a ket kutya stb. amig beadta oket a menhelyre es harom het mulva ongyilkos lett. 41 eves volt. en azota soha nem javasolnek senkinek ilyet mert ha nekem le kellene mondani az allataimrol valoszinuleg en is igy tennek. inkabb en nem ennek de ok igen.

2016. máj. 26. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!