Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Helyes ha az ember közmunkáské...

Helyes ha az ember közmunkásként még külön fel is hívja a figyelmet a doktori végzettségére? Vagy inkább hallgatnia kéne róla?

Figyelt kérdés

A közmunkás brigádban amiben vagyok minden reggel a szokásos jelenléti ellenőrzés. Ki van ott ki nincs. Névsorolvasás, jelen, jelen. Van ott egy fickó akinek mint kiderült doktorija van (phd). És mikor elérnek a nevéhez mindig „hibásan” olvassák-a doktori jelző nélkül. Marika Józsika Ferika Lacika. És ő mindig azonnal jó hangosan javít: bocsánat mondja-DOKTOR Lacika!

A többiek meg hüledeznek: mi a jó fenét keres itt egy doktor?

Hát ez költői kérdés ugye, vagy mégse mert a válasz sejthető: azért van itt mert mást nem talált pénze semmi és nem akar éhen halni. Lapozzunk.

A kérdés az: egy ilyen szituban, ahol nyolc elemis fogatlan romák, alkeszek, lecsúszott alakok vannak (közmunkás brigád el lehet képzelni) szóval egy ilyen szituban vajon jó ha az ember reklámozza így a doktoriját? Vagy épp hallgatnia kéne róla mélyen?

Nekem ha ilyen végzettségem lenne és nyolc elemis alkeszekkel lapátolnám a szart, na én mélyen titkolnám és nagyon szégyellném magam hogy ide jutottam.

Bár persze azért ez nem ám csak az ő hibája hanem a társadalomé is.

A fickó 50 felett van, a kutyának se kell. Én még nem vagyok 50 felett de én se kellek a kutyának se. Csak ide közmunka címen bohóckodni.

2015. okt. 21. 08:55
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
71%

"Inkabb dolgozz havi 70 ezerert nulla fejlodesi lehetoseggel..."

Már nem teszem. Hanem inkább a szüleim gazdaságában voltam őstermelő. Valamint fémdetektoros aranyrögkereső aranyásó Ausztráliában. Tréfásan úgy szoktam mondani az ismerőseimnek hogy aranyásó büdösparaszt vagyok mert még így is nagyobb úr lehetek mint alkalmazottként. Például az említett két tevékenység egyikénél sem fordul elő az hogy a hátad mögött áll egy alacsonyabb iskolai végzettségű aki a felettesednek képzeli magát.

Ja és ha szabad kérdeznem, alkalmazottként milyen fejlődési lehetőség lenne? Előléptetnek főalkalmazottá? Azt ugye nem akarod mondani hogy ha jól dolgozol akkor akkora tulajdonrészed lesz a cégnél hogy akár nyugodtan felmondhatsz mert megélsz belőle? Vagy ha nem is hagyod abba a munkát de rövidesen te leszel a tőkés? Mert ha netán így van akkor az valóban fejlődési lehetőség. De tudtommal Magyarország egy olyan sötét hely, ahol a generációk alatt létrehozott gazdaságokat és gyárakat is államosították. Hogy aztán mára meg pont az államosítók és azok leszármazottai és haverjai legyenek a tulajdonosok.

2015. okt. 21. 12:10
 12/19 anonim ***** válasza:
69%
Nálam pont ez a szituáció, egyetem, doktori fokozat, nyelvtudás és 40 vagyok. Ja és nem büfé szak.
2015. okt. 21. 14:12
 13/19 anonim ***** válasza:
72%
Utolsó: pontosan miből van a doktori fokozatod? Milyen tudományterület? Amikor belekezdtél, akkor azt láttad hogy keresett az a speciális tudás vagy miért kezdtél bele?
2015. okt. 21. 14:25
 14/19 anonim ***** válasza:
74%
biológus (molekuláris) vagyok, azért kezdtem bele mert hülye voltam
2015. okt. 21. 14:29
 15/19 anonim ***** válasza:
66%
Én nem vagyok doktor, de 2 diplomás, 2 nyelven beszélő nő vagyok. Utolsó mhelyemen vezető voltam, magas fizetéssel, a cég megszűnt, utcára kerültem. 2 éve nem tudok elhelyezkedni 47 éves nőként. Öregnek és túlképzettnek titulálnak. Mivel vezető voltam, nem akarják elfogadni, hogy beosztotti állásokra pályázok (mert nincs vezetői álláspályázat és ha van is, az a csókosoké). Unokatestvérem csak 42 éves (szintén diplomás férfi)féléve állást keres....
2015. okt. 21. 14:36
 16/19 anonim ***** válasza:
46%
Menjetek külföldre. Gondolom a doktori mellé jár valami nyelvvizsga is. 50 évesen is el lehet menni külföldre. Csak van az a "csoport" amelyik nem akar, pedig más esélye nem nagyon van.
2015. okt. 21. 14:40
 17/19 anonim ***** válasza:
20%

vazzeg, felejtsétek már ezt a doktoris, két diplomás, 2 nyelvet beszélős sablon kamu dumát...

Nagyon nem mindegy, milyen diplomád van, milyen szinten beszéled a nyelvet, és mennyi és milyen minőségű tapasztalattal rendelkezel...

Szabadbölcsész-Szociológus makog angolul, meg van eszperantó nyelvvizsgája: minimálbér

Villamosmérnök-közgazdász, angol-német folyékony, 10+ év tapasztalat bruttó 1 millió. Ne nézz, tényleg ennyi...

2015. okt. 21. 19:07
 18/19 anonim ***** válasza:
25%

Filózófiai doktori?!

Bruhaha!

lol

2015. okt. 21. 23:38
 19/19 anonim ***** válasza:
"ELTE és Pázmány két szakon végeztem és itt vagyok. " Elárulnád, hogy milyen szakok? No meg hogyan jön ide a nyomda? (A nyomda nagyon szomoru eset mert maga a nyomdatechnika alapjaiban változott meg.)
2016. márc. 21. 19:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!