Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Vannak itt fiatalok akik...

Vannak itt fiatalok akik nagyban gondolkodnak és szeretnének milliomosok/milliárdosok lenni? Vállalkozni szeretnének csak nem mernek lépni?

Figyelt kérdés

21 éves vagyok és szeretnék kitörni ebből a középszerűségből. Viszont a környezetemben a többség csak alkalmazotti körben gondolkodik és sajnos itt vidéken abból is csak a legalja van, és sokan ezek ellenére megelégszenek ilyen alacsony szintű élettel.

Engem a vállalkozás mozgat meg a leginkább, mert azzal sokat lehet keresni. Mégis nagyon kevesen, szinte senki sem gondolkodik vállalkozás indításon. Akit érdekel az írjon, jó lenne valamit összehozni.

2015. okt. 20. 22:20
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
23%

Egyébként az sem igaz, h nem kell szakképzettség: pl butikot csak boltvezető OKjval nyithatsz, vagy lesz min. 1 alkalmazottad, aki rendelkezik ilyen képesítéssel, Étterem nyitásához sem kell üzletvezető OKJ, de akkor vkit fel kell venned, akinek ilyenje van (ez nem kevés bértömeg ám). Ha meg élelmiszert akarsz árulni, ahhoz HACCP engedélyeket kell beszerezned, nem olcsó és hónapok, mire megkapod, addig áll a vállalkozás és bevételt nem termel.

Műkörmös akkor lehetsz, ha megvan a kéz-és lábápoló OKj-d, ügyvédi irodát akkor nyithatsz, ha jogi szakvizsgás jogász vagy, bőrgyógyászati rendelőt, ha bőrgyógyász szakorvos vagy stb. tehát sok helyre bizony kell a képzettség.

gy

2015. okt. 21. 07:31
 12/20 anonim ***** válasza:
90%

:-))))

"Mielőtt belekezdesz üzleti tervet kell csinálni, Ehhez pedig csak egy excel tábla kell. Beleírni a kiadásokat (nyitási költség, bérleti díj, rezsi, alkalmazottak fizuja, reklámpénz, iparűzési adó, kamarai tagdíj, alapanyagok beszerzési díja, engedélyek díja), majd a tervezett bevételeket"

Mármint ugye ez egy melléklete az üzleti tervnek, amit cash flownak hívnak, de pl, hol marad az eredménykimutatás, és a többi 20-30 oldalas egyéb része az egyszerűsített üzleti tervnek? :-))

Élmunkanélküli már kezdi kapizsgálni, hogy szakértelem és szakmai tapasztalat nélkül nem fog menni, elég ha elolvasod a tegnapelőttieket vele:

http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__egyeb-kerd..

http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__egyeb-kerd..

Amíg a pénzedre vársz, pl. az alkalmazottaid - beszállítóid, üzleti partnereid, konkurenciáid "okosban" megoldják, hogy ne teljesüljenek az excel tábla számai.

De nyilván, ha az üzleti terveben van más is, amivel ezt ki tudod védeni,mert értesz ahhoz, amit csinálsz, már esélyesebb a pozitív eredménykimutatás.

Ha kell segítség, szólj nyugodtan, jó pár éves tapasztalattal több sikeres vállalkozást mentoráltunk már.

2015. okt. 21. 12:30
 13/20 anonim ***** válasza:
9%

Azért a Haccp-hez még annyit, hogy egy üzlet megnyitása esetén, igazából elég kis tételt képvisel a maga 60-80 ezer forintos egyzseri díjával, és két hét alatt megírja egy külsős auditor, így leginkább a 72%-os válaszoló által felvetetteket, inkább félre informálásnak minősíteném, mert valóságtól messze áll.

Pláne, hogy kihagyta, a szintén kis költségű:

rágcsálóírtást, üzemorvosi szerződést, anyaghányad kalkulációt, kémiai kockázatbecslést, biztonsági adatlapok bejelentését Ántszhez, tűz és érintésvédelmi felülvizsgálatot, és ha indokolt akkor építéshatósági engedélyt, amikre az önkormányzati bejelentéstől számítva, nem kell várnod, azok nélkül is megnyithatsz saját felelősségre, de ellenőrzésre ( ez lehet több hónap is, mire kimennek ) fel kell tudni mutatnod.

Persze ezek feltétele is több dologtól függ, mert nem mindegy, milyen élelmiszer értékesítéssel foglalkozol. Van ahol fele sem kell ezeknek (mozgó árusítás, csomagolt termékekre ), van ahol még ettől több is pl. ha kiszállítasz saját termelésűt, vagy épp helyben fogyasztási lehetőséged is van 20 fő felett.

2015. okt. 21. 12:42
 14/20 anonim ***** válasza:
46%
Milliomosnak lenni nem nagy cucc, nekem is van pár millió megtakarításom, mégsem élek túl jól. Milliárdos, na az lennék.
2015. okt. 21. 23:04
 15/20 anonim válasza:
93%

Szerintem kérdező szállj le a magas lóról,mert nagyot eshetsz!

Vállalkozásindításhoz KELL szaktudás,tapasztalat és tőke is legalább annyi megtakarított pénzzel kell rendelkezned,hogy 1-2 évig biztosíts a magad megélhetését (járulékok,könyvelő díja,rezsi,kaja,öltözködés és ha van albérleted vagy hiteled akkor még azokat is)

Bírom,amikor azt hiszik hogy attól hogy valaki vállalkozó az már egyenlő a jó élettel,jómóddal miközben nagyon sok megélhetési vállalkozó van,akik örülnek ha máról holnapra élnek és sok esetben még annyi keresetű sincs mint aki robotol naponta 8-10 órában.Persze függ attól is hogy mi a profilod.Nem mindegy hogy az otthonodban vagy tervező grafikus,informatikus stb ahol mobil vagy és számítógépre van szükséged.De lehet olyan vállalkozásod is ahol helyet kell bérelned.Ha valaki kéz-és lábápoló mint én akkor vagy mástól bérlek széket,asztalt ami 30-50 ezer ft/hó vagy önálló üzletet.Ha cukrászdát vagy éttermet akarsz nyitni,akkor is kell bérelned helyet.Nem a konyhád ablakából adod ki a krémest az utcán lévő járókelőknek.Ha embereid vannak akkor utánuk ki kell fizetni a járulékos költségeket,ezen felül fizetést kell adni.Te felfogod épp ésszel hogy mindez milyen sok pénz??Ha nincs tőkéd akkor hogy akarsz milliárdos lenni?Még milliomosnak is nehéz lenni kishaver...na mindegy, sok szerencsét.Teljesen feleslegesen is ír itt bárki úgyis szajkózod hogy nem kell szaktudás meg tőke.Álmodozz tovább Andersenkém.

30/n (vállalkozó)

2015. okt. 27. 16:12
 16/20 A kérdező kommentje:
Nem szajkóztam semmit, 1szer írtam. Na páá haver.... lol
2015. okt. 27. 18:06
 17/20 anonim válasza:
46%
Pápá neked!Ezzel a mentalitással nagyon kíváncsi leszek hogy milyen életet fogsz magadnak felépíteni kérdező.lol
2015. okt. 27. 22:27
 18/20 anonim ***** válasza:
lol
2015. okt. 28. 00:53
 19/20 anonim válasza:
46%
Én nagyban gondolkodok legalábbis szeretnék. A környezetemben mindenki, de szó szerint mindenki valahol akar dolgozni valakinek. El se bírják képzelni hogy maguk csináljanak valamit. Egész furcsán néznek rám amikor azt mondom hogy én nem akarok másnak dolgozni. Én mindig is azt mondtam hogy inkább saját vállalkozás kb havi 400-600 ezerrel mint ülni egy bankban akár havi 1+ millióért. Viszont fogalmam sincs hogy miben kéne vállalkozni, nekem végülis mindegy lenne :D Nem hinném hogy össze tudnánk hozni bármit is még csak 16 vagyok.
2016. jan. 30. 23:06
 20/20 anonim ***** válasza:
19eves vagyok vallalkozo havi 1 millios profittal majd terjunk vissza ide 10ev mulva remelem milliardos leszek jo iranyba halladok.
2020. febr. 9. 13:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!