Bruttó 160ezer megfelelő fizetés ezért a munkáért? Vagy mennyi lenne megfelelő?
A munka: Borkóstoltatás (borvacsorával is), bor értékesítés, pincelátogatás, kassza kezelés, készlet kezelés, rendelések "postázása" (futárszolgálattal), takarítás (összes helyiség)
Folyékony angol nyelv tudás (szakmailag is)
Munkaidő napi 8 óra: kedd-szerda-csütörtök: 10-18, péntek-szombat: 12-20. Túlóra bármikor lehet. A túlóra kiadása szabadidőben (hamarabb haza mehetsz, vagy később jöhetsz 2-3 órával)
Cafeteria nincs.
a borász nem rendelget készleteket, meg kezel kasszát, intézi a postát.
amit te leírtál a kérdésedben, az egy hostess és egy adminisztrátor munkája.
értékesítés... ügynöki munka.
nem voltam nagy mellénnyel, te kaptad fel a vizet, mert nem azt a választ kaptad, amire számítottál.
biztos azt gondoltad, hogy azt írják majd, ez minimum nettó 300 ezer.
én segítő szándékkal írtam, vagyis azt írtam, amit én gondolok.
nekem egy átlagos irodai munkám van, átlagos bérért. nem tudom, hogy jön ez ide. sehol sem írtam, hogy én lennék az atyaúristen.
csak tisztában vagyok azzal, hogy mi mennyit ér.
úgy érzem, képben vagyok a béreket illetően, igyekszem tájékozott lenni.
az altatóorvos biztos nem betanított munka, hisz kell hozzá egy orvosi egyetem.
talán leszállhatsz a magas lóról.
mint írtam, ha úgy érzed, hogy ennél sokkal többet érsz, ill. ez a munka többet ér, akkor nem kell ennyiért elvállalni.
közgazdaságtan, kereslet-kínálat viszonya: minden munka annyit ér, amennyiért találnak rá embert.
Te nagyon nem vagy képben.
Se a borászatban, se a borászati képzésben, se az értékesítésben, de még csak a kasszázásban sem.
Nem kis önbizalomra vall tőled az a kijelentés, hogy tisztában vagy azzal, mi mennyit ér, képben vagy a béreket illetően.
Magát a munkát se tudod belőni, hogy mit kell hozzá tudni.
Nem segítő szándékkal írtál, csak fikáztad a munkát és a hozzá kellő tudást.
Erre a helyre nemcsak hozzád hasonló laikusok mennek, akiknek elég, ha megkóstolnak néhány bort (remélhetőleg megfelelő kóstolási sorrendben) és "a hölgy elmondta, melyik édes, milyen borból készül" (szőlőből. A bor nem borból, hanem szőlőből készül), hanem olyanok is, akik ennél többet tudnak a borokról és készítésükről és nem sületlenségeket akarnak hallani.
Ja, és megsúgom: akik borászati iskolát végeznek, még ha szakmán belül is dolgoznak, java részük nem borász beosztásban. Még a nagy cégeknél is csak 1 borász munkakörű van, de sok borász végzettségű.
az országban elérhető bérek tekintetében vagyok képben.
bocsáss már meg az elírásért, nem disszertációt írtam, ha jól tudom.
de bizony segítő szándékkal írtam az elején, de te csak kötözködsz.
áruld már el, hogy ha ez a munka nem ennyit ér, akkor miért ennyit adnak érte, és miért találnak rá ennyiért munkaerőt?
persze minden munkának vannak sajátosságai, amiket csak az tud, aki épp csinálja. megfelelő kóstolási sorrend... nyilván nem tudja mindenki, de nem is kell. sokunknak ez csak hobbi, ne várd el, hogy az is tudja, aki csak szeret borozgatni. a lényeg, hogy ezt a kóstolási sorrendet talán nem kell 5 évig egyetemen oktatni.
már úgyis mindegy, mit írok, mert vérig vagy sértve, mivel nem lett az egekig magasztalva ez a munka. ha bármi történne, és megüresedne az állás, nem kellene többet ajánlania a tulajnak, mert ennyiért nem 1-2 ember elvállalná, és meg is tudná csinálni. tudod, mindenki helyettesíthető, csak sokan ezt nem fogadják el, mert az önbecsülésük nem engedi.
volt egy kolléganőm, nem kapta meg a csoportvezetői státuszt és a várt béremelést, felmondott. azt gondolta, hogy az ő 20 éves tapasztalatát (ami 20 év kőkemény szakmai tapasztalat volt) nem fogjuk tudni nélkülözni a cégnél. végül annyi történt, hogy addig, amíg nem lett betöltve a helye, többet kellett dolgoznunk, aztán kicsit átalakultak a tevékenységi körök, de a 20 éves tapasztalatot végül egy olyan emberrel helyettesítettük, aki az életben nem dolgozott a szakmában. és mindent meg tudtunk oldani, még csak nem is izzadtunk vért.
Ha kicsit is képben lennél, tudnád, hogy az ország különböző vidékein más bért adnak ugyanazért a munkáért.
Nem, az elejétől kezdve nem volt egy segítő szándékú mondatod se, csak leszóltad a munkához szükséges tudást.
"áruld már el, hogy ha ez a munka nem ennyit ér, akkor miért ennyit adnak érte, és miért találnak rá ennyiért munkaerőt? "
Sehol nem írtam, hogy ennyit adnak érte.
Azt meg főleg nem, hogy találnak rá ennyiért munkaerőt.
"sokunknak ez csak hobbi, ne várd el, hogy az is tudja, aki csak szeret borozgatni"
Neked inkább csak ivászat. Ha valami a hobbim, akkor legalább egy mákszemnyit konyítok hozzá.
Borászokat (minő meglepő) nemcsak egyetemen oktatnak.
"ha bármi történne, és megüresedne az állás, nem kellene többet ajánlania a tulajnak, mert ennyiért nem 1-2 ember elvállalná, és meg is tudná csinálni"
Üres az állás. Nem a tulaj ajánlja, hanem az ügyvezető. Talán nem véletlen, hogy fél évente hirdetik.
Most vagy nem csinálja ennyiért az aki tudná csinálni, vagy aki ennyiért csinálná, az nem tudja csinálni.
Pontosan: mindenki helyettesíthető, ahogy írtad is. A megfelelő emberrel. Talán nem véletlen, hogy a felmondott kolléganőd helyett nem te lettél a csoportvezető.
ivászatnak nem nevezném, nem vagyok részeges.
heti 1-2 pohár borról van szó.
ízlik, vagy nem ízlik - egy fogyasztónak ennyit kell értenie hozzá.
nagyon nagyképű vagy.
érdekes, hogy utólag már máshogy hangzik a történet, mindig jön hozzá 1-2 új részlet.
nem szólok én le semmit, a munka mindig megbecsülendő, akkor is, ha gyári munka. de ez nem egy olyan nagy valami, még akkor sem, ha kell hozzá némi szaktudás.
mégis mennyit ajánljon az ügyvezető, egyből nettó 300-at?
egy új embernek mindenhol kezdő fizetés jár, aztán majd ha bizonyított, letett valamit az asztalra, akkor lehet tárgyalni. nem ritkán egy mérnököt is ennyivel vesznek fel, vagy csak egy kicsivel többel. mert tapasztalatlan. de ha ügyes és tehetséges, lazán eléri pár év alatt akár a havi félmilliót is.
azért kezdetnek ne várjunk már olyan bért, amit a profik kapnak, csak mert "ő is ezt csinálja, és ő 3x ennyit kap!"
látszik, hogy nem ismersz, de ítélkezni azt tudsz. miután elment a kolléganőm, engem vártak a helyére. én akkor kb 3 éve voltam a cégnél. volt ott más olyan is, aki 20 éve ott volt, de érdekes, tőle senki sem kérdezte meg, megpályázza-e.
úgy gondolom, megnyertem volna, ha akarom. meg sem pályáztam. nem tagadom, az a plusz néhány tízezer nem lenne rossz, de nekem a nyugalmam sokkal többet ér. és nem kenyérre kell a pénz, nem éhezünk. én soha nem akartam embereket irányítani, szerintem nem való mindenkinek. nem akarok konfrontálódni, nem akarom fitogtatni az erőmet. van 1-2 olyan ember nálunk, aki nem hallgat semmire, alig dolgozik, de mindig mindent elvár, na az ilyenekkel küzdjön meg más. arról nem beszélve, hogy állandóan értekezleteken kellene ülni, de mellette a munkát ugyanúgy el kell végezni, csak így fele annyi idő marad rá. és állandóan megy a vita, mindenki a másikra mutogat, stresszes. hát nekem ez nem hiányzik, még több pénzért sem. lehet nem hiszed el, de nekem a pénznél (vagyis így pontos: a több pénznél) többet ér a csend és a nyugalom. én itthon is ilyen vagyok, nem bömböl a tévé, főzésnél nem szól a rádió, én a csendet szeretem a legjobban. de a munkához való hozzáállásom és a megszerzett tapasztalatom pár év alatt meghaladta a másik 20 éve ott lévőét. (azét, aki csak teng-leng odabent).
sokkal többen jönnek hozzám kérdésekkel, mint egy 20 éve ott lévőhöz, ez nekem elég igazolás.
azt, hogy neked csak az a válasz felel meg, amit te magadban gondolsz, sajnálom. tudod, nem attól lesz valami igaz vagy reális, hogy valaki azt gondolja. a valóság az egy másik dolog.
de akkor kérj 2x ennyit, vagy 3x ennyit, amennyire te beárazod magad. aztán majd ne essen rosszul, ha kinevetnek, vagy csak egyszerűen nem értesítenek. én részemről lezártam a témát, olyan emberrel nem lehet vitázni, aki nem tud a sajátján kívül más véleményt elfogadni, és hisztizik meg besértődik, meg másokat fikáz.
Hát, 71%-os, veled tényleg nincs valami rendben.
Kár rád a betűt pazarolni.
# 13/17 Időpont 10-10 16:56-es.
Hasonló munkakörbe, az alábbi paraméterekkel milyen fizetés lenne reális?
"420 négyzetméteres Vinotéka, mely közel 60 fajta borral rendelkezik. Öt hazai és két külföldi borrégió isteni nedűit találhatjuk itt meg.
Borkülönlegességek, pezsgők, pálinkák.
Háromszintes pincerendszer, két kóstolóterem.
Pincelátogatás és borkóstolás (étkezéssel is)
A borászatban a borászati technológiákkal, a feldolgozás folyamatával ismerkedhetnek meg.
A borkóstolások ára tartalmazza a szakmai vezetést, a pincelátogatást és borkorcsolyát. Választható idegen nyelveken is.
Programszervezés (mindegyik program pincelátogatással és borkóstolóval)"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!