Napi 4 órás munka,40. 000 forintért. Elvállalnád?
" azt hiszik hülye vagyok"
Nyilván nem vagy az! Azert egy dr cim megszerzese nem semmi, gratulalok!
Viszont azt nem értem hogy akkor miert elégedsz meg havi 80 ezerrel amikor mások 8 általánossal vagy egy érettségivel többet kapnak. Nekem még a bsc sincs kész, mégis két és félszer ennyit adnak.
' van villamosmérnök ismerősöm, aki
100 körül keres.'
Mert semmit se ért a szakmajahoz vagy még inkabb lusta jobb allast keresni valamint költözni. Van ahol villamosmernok gyakornok is 200e nettot kap és a szakmai tudas 90%-at a cégnél szerzi meg tehat nem a hatalmas tudas miatt veszik fel. Na persze angolul és/vagy németül tudni kell, az sok helyen alap elvárás.
Mert semmit se ért a szakmajahoz vagy még inkabb lusta jobb allast keresni valamint költözni. Van ahol villamosmernok gyakornok is 200e nettot kap és a szakmai tudas 90%-at a cégnél szerzi meg tehat nem a hatalmas tudas miatt veszik fel. Na persze angolul és/vagy németül tudni kell, az sok helyen alap elvárás.
Ez egyik sem igaz, mert próbálkozott, küldözgette az önéletrajzát, érdeklődött ismerősöknél, stb. Lustának nem lusta.
Költözni sem volt gyáva, egy kisvárosból költözött nagyvárosba, ahol senkit nem ismert előtte, még a megye sem azonos. Idegen nyelvet is beszél.
Nem kellene általánosítani, egyszerűen NEM JUT minden végzett diplomásnak jól fizető munkahely, és pont. Nincs annyi több százezres állás, amennyi diplomásunk van. (és most a büfészakokat nem is veszem ide)
Ti azt hiszitek, hogy ebben az országban mindenki százezreket keres. Mert hallotok valamit valami átlagbérről. De sokan nem tudják értelmezni az átlag fogalmát.
" egyszerűen NEM JUT minden végzett
diplomásnak jól fizető munkahely, és
pont. Nincs annyi több százezres
állás, amennyi diplomásunk van."
Ébredj fel, ez nem igy mukodik, hogy osszák a jól fizetõ állásokat, sorban állnak a diplomasok aztan egyszer csak szolnak, hogy elfogyott a netto 400 ezres, jönnek a havi 100 ezresek!
Villamosmernokoknek rengeteg szabad állás van, jo fizetessel. Ha valaki egyiket otthagyja akkor másnap akár már máshol dolgozhat szintén sok százezerért.
" 21.-s gondolod nekem elég a 80?"
Gondolom elég neked, mert én biztos keresnék jobban fizetõt, akár szakmán kivul is. Pl sok multinal örülnek ha beszelsz nyelveket, van valami diplomad, plane ha msc, phd amivel bizonyitod, hogy nem vagy hulye, tudsz tanulni.
Aha, könnyű azt mondani hogy én biztos keresnék csakhogy a realitás más. Mivel a multiknál a jelentkezés HR-n keresztül zajlik, ők pedig nem gondolkodnak csak azt nézik hogy a te CV-d szóról szóra megfelel-e a cég pályázati kiírásának.
De ha tudsz mondani multit ahol ez nem így működik akkor nagyon hálás lennék.
Ha valaki egyiket otthagyja akkor másnap akár már máshol dolgozhat szintén sok százezerért.
Nagyon-nagyon nagy tévedésben vagy.
Belülről látom ezt a szakmát, én magam nem vagyok mérnök, de energiaszolgáltatónál dolgozom, így eléggé képben vagyok. Veled ellentétben. Bizonygathatod az igazad, de nem ettől lesz valóság valami.
" Veled ellentétben."
Ez nem jött be :D
Ha jol sejtem te vagy az aki azt se hiszi el, hogy vannak helyek ahol egy mérnök gyakornok 200 nettot kap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!