Napi 4 órás munka,40. 000 forintért. Elvállalnád?
miért rabszolgatartás a nettó 40?
az havi 80 ezer, sokan ennyit sem kapnak kézhez sokkal keményebb munkákért!
lehet lesz néha hányás vagy valami spéci, de az nem mindennapos, és otthon is feltakarítod, nem?
mennyivel fertőzőbb egy oviba bemenni, mint felszállni egy buszra, bemenni egy áruházba, vagy mondjuk egy orvosi rendelőbe? semennyire!
a napi rutin az lesz, hogy összesepregetsz és felmosol, áttörlöd a wc-ket, csapokat fertőtlenítővel.
ezért a munkárt ez nem rossz pénz.
és a tanulás mellett pont jó.
mégis hova vegyék fel, mikor csak 4 órát tud menni, és végzettsége meg gyakorlata még nincs? meg mennyit kérjen el mindezért, mégis hol éltek ti?
ami nehézség lesz ebben a munkában, az a hajlongás, cipekedés. meg esetleg a vegyszerek, de szerintem azt gumikesztyűben fogod csinálni.
vállald el, mert a 4 órás munkák nagyon kelendőek, lehet nem találnál másikat. kismamák, gyesen lévők, kisgyerekesek rengetegen vadásznak ilyenre. meg még sokan mások, másodállásként.
Induljunk ki az alapokból: ma Magyarországon a képzettséget nem igénylő minimálbér 8 órára bruttó 105 ezer ft, ami nettóban 70 ezerre jön ki. Ha 4 órás munkaidőt nézünk, akkor, 35 ezer lenne tisztán - tehát a 40 ezer ennél egy hangyányit jobb.
Igen elvállalnám, s ha nagyon gáz, akkor egy idő után lelépnék. Vállaltam már el egy olyan munkát, amit "ugródeszká"-nak szántam - aztán ott ragadtam :D
Szóval sosem lehet tudni... Lehet, kialakul egy jó légkör, összeismerkedsz egy jó fej emberrel vagy akár az is lehet, hogy ott beszélgetsz valakivel és az meg tud jobb állást :-)
Igen tudom, le leszek húzva, mert amikor nem a pénz felé húzok, hanem az emberi dolgok felé, akkor mindig beledöngölnek a sárga földbe. Mert csak a PÉNZ,PÉNZ,PÉNZ!!! (nem, nem hülyültem meg :D - csak mindenhonnan ez árad... :-( )
kiléptem innen, haladok tovább ugyanebben a kategóriában, kb 3 kérdéssel a tiéd előtt:
bölcsiben gondozónőnek mennyi a fizetése?
és ott a válasz: végzettséggel 78 ezret kap kézhez.
a takarítónő 74-et.
diplomás, többdiplomás emberek visznek haza 80, 90 ezreket. szerintetek a takarításért mennyit fognak fizetni? nettó 200-at?
sok fotelszakértő van itt...
" Én egyetemi végzettséggel és doktori
fokozattal és két nyelvvizsgával nettó
80000 ft keresek 8 órában."
Veled valami baj van akkor. Gondolom imádod a munkád és munkahelyed és egyáltalán nem érdekel a pénz.
nem szabad foglalkozni az ilyenekkel, nagyon el vannak tévedve az emberek, azt hiszik, egy minimális szaktudást igénylő munkáért százezreket osztogatnak.
a fiatalok is úgy állnak fel az iskolapadból, hogy nettó 200-at akarnak. a semmire.
aztán jól pofára esnek, amikor hazavisznek 70-80 ezret.
aki évekig tanult, az is sok esetben 110-120-at kap.
van villamosmérnök ismerősöm, aki 100 körül keres. persze van 300 ezres mérnök ismerősöm is.
van a családban egy 3 diplomás tanárnő, aki sérül gyerekekkel foglalkozik. Legutóbb, mikor beszéltünk erről, 120 körül kapott. Szakmájában, tehát ő nem gyárban van szalag mellett, hanem tanít.
A legtöbb ember ezen az oldalon csak HISZI, hogy tud valamit a valós állapotokról, pedig nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!