Amerikába menni orvosnak?
Sziasztok !
Jelenleg 15 éves vagyok és Gimnáziumba járok angol-kéttanra.
Olvastam és hallotam is sok helyen hogy Amerikában milyen jól keresnek az orvosok, bár nem tudom hogy elhelyezkedni könnyű-e. Lenne-e esélyem orvosnak tanulni, és kimenni Amerikába úgy hogy nem bioszra mentem, és egyetlen egy biológia órám se lesz gimnazista éveim alatt ? Igen ilyen tervekkel jobb lett volna bioszra menni, de ilyen fiatalon még senki se biztos magában. Igazából az angol még jól is jön, és szorgalmas is vagyok, ezért vacilálok hogy mi legyen. Még sok minden lehetnék, de bármit tudnék csinálni ha jól fizetnek érte.Valójában egyetlen munka sincs a színészkedés,táncolás,éneklésen kívűl amit IGAZÁN élveznék. Persze ezek fizetés szempontjából kilőve, ha csak nem leszek felkapott híresség.Amint mondtam nekem a fizetés számít, és hogy angol nyelvterületen helyezkedjek el, és hogy boldogan éljek... ha ez lehetséges az "álommunkáim" nélkül. Jelenleg az egészségügyre figyeltem fel, de ha tudtok valami mást ajánlani azt is szívesen meghallgatom. Ha pedig egy jól kereső amerikai orvost láttok bennem ( vagy legalább az árnyékát ) akkor azt jelezzétek.
15/F
+ Nem tudom említettem-e de elég szorgalmas vagyok, és a város legjobb sulijába ( vagy a második legjobba ) járok Miskolcon.
Köszönöm hogy időt pazaroltatok kérdésemre, és sajnálom, lehet hogy tényleg időpazarlás, de kezdek kétségbe esni.
Szerencsére még van időd és az angol mindenhol kell, az nem időpazarlás.
"és hogy boldogan éljek."
Ha ez fontos - és miért is ne lenne fontos-, akkor olyat választasz, amit szívvel-lélekkel szeretsz csinálni (a színész is, az orvos is hivatást választ)
És utána megoldani, hogy jól keress vele. Remélem sikerül.
De olyat választani amivel "talán" sokat lehet majd keresni, de nem érzed hivatásnak - hát az nagyon nehéz és keserves élet! 50 évig olyat tenni, ami nem érdekel, ami csak a pénzért fontos... sok nagyon gazdag és nagyon boldogtalan ember van így.
Te ne legyél! Ha a színészet érdekel, most merülj el abban: táncolj, szavalj, énekelj, mozogj a színpadon és tanulj egy hangszert is. Ez kitűnő önismeretet is ad, és sok nehézségen segít. Ha mégis orvosi: 11-től biológia, fizika - külön órákon is.
Én azt látom az ismerősi körömben hogy a fizetésért abszolút nem érdemes orvosnak menni se itthon, se külföldön.
Egyáltalán nem gazdag az összes orvos, csak jobban felfigyelnek arra amelyik igen és ezért él az emberek elméjében az a tévképzet hogy az összes orvos tele van pénzzel és boldog életet él.
Amerikában a programozók többszörösét keresik annak amit az orvos keres. Ha megy a matematika és fizika, akkor érdemesebb ezt választanod. De ha ezek egyáltalán nem mennek, akkor az orvosiról is mondj le, mert ahhoz is ugyan olyan mértékben kellenek ezek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!