Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szinte biztosan tudom, hogy...

Szinte biztosan tudom, hogy egy munkatársam hamis diplomával dolgozik a cégnél. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

A feltétel gazdinfós diploma volt.

Csak egy bökkenő van: én tudom, hogy neki tuti nincs ilyen diplomája, 1 évig jártunk és abból is elegem lett, hogy mindenféle kevésbbé legális dologban benne volt.

Szóval most mit tegyek? Egy csaló kapott egy eléggé bizalmi munkát, kamu képesítéssel!

2015. szept. 21. 09:34
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

"valaki hamis okmánnyal tölt be egy pozíciót."

Egy olyan pozíciót, ahol teljesen lényegtelen a diploma.

A mai diplomáknál meg ne dobálózzunk már ilyen nagy szavakkal...mérnökinfót végeztem, jó nevű intézményben, és egy halom olyan emberrel találkoztam, akinek végig jó eredményei voltak, és teljesen idióta volt mellette, használhatatlan tudással. Élmény volt nézni a hülye fejét, ahol a laborgyakorlatokon majd megszakadt, hogy egyáltalán elkapja a fonalat miről van szó. És akkor hol van egy 1,5 órás iskolai gyakorlati feladat egy valós munkahelyi feladathoz képest...Persze az eredményei jók voltak a magolással/puskázással.

Szerintem inkább pont az a probléma, hogy államigazgatásban pont az ilyenek helyezkednek el, akik nem kellettek a versenyszférába, de mivel van papírjuk, felveszik őket, pedig nincs tudása.

2015. szept. 22. 00:35
 22/23 anonim ***** válasza:

Utolsó ott a pont! Nekem is van mérnökinfós ismerősöm és nem tud DOS-ban meg Linuxban dolgozni... Szerintem meg nem is nehéz, vagy nézzük a cisco OS-t - 2 nap alatt megtanultam, haver cégénél konfigoltam.

Én nem végeztem soha semmi infós képzést, csak érdekel.

2015. szept. 22. 07:40
 23/23 anonim ***** válasza:

A cégnél nálunk is kb. fele-fele arányban vannak olyan programozók, akiknek van róla papírjuk, meg az olyanok, akiknek nincs.

Abszolút nem érdekel senkit, a fizetést sem ez alapján osztják, a munkáját mindenki jól végzi. Ez nem egy olyan szakterület, ahol papír alapján veszik fel az embert. Juniorként sokat segít, ha van, később azonban nem a papírt kérik az embertől egy állásinterjún.

Én az utóbbi időben ki is hagyom az önéletrajzomból az iskolákat, mert fölösleges információ. Lehet, hogy buborékban élek, mert jelenleg nem Magyarországon dolgozom, de szerintem egy több éves tapasztalattal rendelkező fejlesztőn otthon sem kérik számon a papírt.

2015. szept. 22. 11:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!