Szinte biztosan tudom, hogy egy munkatársam hamis diplomával dolgozik a cégnél. Mit tegyek?
A feltétel gazdinfós diploma volt.
Csak egy bökkenő van: én tudom, hogy neki tuti nincs ilyen diplomája, 1 évig jártunk és abból is elegem lett, hogy mindenféle kevésbbé legális dologban benne volt.
Szóval most mit tegyek? Egy csaló kapott egy eléggé bizalmi munkát, kamu képesítéssel!
"Szinte biztosan . . . "
Vagyis nem biztos :)
#12 tipikus jófiú mindset.
Mindenki csal valamilyen szinten.
Plusz ha felnyomja lehet vannak ,,ismerősei" ugye tudod ez mit jelent?Nehogy véletlenül egyik este átszabják a képét,vagy véletlenül darabokra törik a kezeit.
Ne foglalkozzon vele,dolgozzon tovább.
Becsületből nem fogsz megélni,kellenek a ,,kiskapuk",kell rafkóság a sikerhez.
Nem tartom magam jó fiúnak, viszont vannak határok az életben amiket ha átlépsz akkor vállald érte a felelősséget. Ha egyszer valahova követelmény a diploma megléte akkor legyen meg neki. Ha közokirat hamisítást követ el, akkor vállalja érte a felelősséget ha lebukik. "Nehogy véletlenül egyik este átszabják a képét,vagy véletlenül darabokra törik a kezeit."
Ha mindenki félne mint ahogy te is félsz akkor hol tartana az emberiség, hagynánk, hogy a csalók elnyomják a tisztességes embereket akik keményen megdolgoznak azért, amit elérnek. Nem értek veletek egyet mindenféle képen jelezni kell valamilyen formában a főnökének, hogy a diplomája nem valós járjon utána. Tisztességesen is ellehet boldogulni az életben, nem mindig a legrövidebb út a kifizetődő, kemény munkával és szorgalommal is el lehet érni a sikert.
> hol tartana az emberiség, hagynánk, hogy a csalók elnyomják a tisztességes embereket akik keményen megdolgoznak azért, amit elérnek.
Ahol Magyarország tart most. Üdv Kanadából.
"Ahol Magyarország tart most. Üdv Kanadából."
Együtt érzek veled, láthatod, hogy a többségnek ez teljesen normális, hogy valaki hamis okmánnyal tölt be egy pozíciót.
Én személy szerint mindig azt vallottam, hogy mindennek az életben az alapja az oktatás, aki elvégzett egy diplomát az tudja, hogy mivel jár ez mennyi energiát időt és pénzt kell beleinvesztálni. A fejekben dől el minden, a változás is ott kezdődik. Mi lett volna ha Martin Luther King félt volna, vagy szart volna az egészbe bele. Teljesen másképpen alakult volna az afroamerikaiak élete. Persze most mondhatjátok, azt, hogy a kettő nem ugyan az, de nem ez a lényeg. A lényeg az, hogy helyesen cselekedjél, és vállald a felelősséget a tetteidért. Én hiszek abban, hogy kemény munkával tisztességesen is boldog lehet az ember, és sikeres.
"a többségnek ez teljesen normális, hogy valaki hamis okmánnyal tölt be egy pozíciót"
Félreérted a kommenteket. A kommentek egy része nem a hamis okmányok mellett, hanem a besúgás ellen emelt szót...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!