Mit lenne érdemes tanulni, ha semmiben nem vagyok kiemelkedően jó? Teljesen el vagyok keseredve.
Soha nem lesz belőlem sem mérnök, sem orvos. Nem megy a kémia, a matek, a fizika, a biosz. A humán tárgyakhoz van inkább érzékem, de az azokhoz kapcsolódó szakok és szakmák nem valami keresettek, se megfizetettek az országban.
Elvégeztem a szociális munka és ifjúságsegítő szakot, és szerettem is, de elhelyezkedni nem tudok vele. Most kezdem majd a kommunikáció és média szakot, holott tudom, hogy semmi hasznát nem veszem majd, és csak az államilag támogatott féléveimet pazarlom.
Gondolkodom még a gyógypeden, vagy valamilyen masszőrtanfolyamon.
Két tanácsom van:
1. Ne rinyálj
2. Ne kezdd el azt a szakot. Jól érzed, csak az időt és a drága féléveket pazarlod vele. Ráadásul ha nem fejezed be, vissza is fizettethetik.
Inkább dolgozz 1-2 évet. Utána rájössz, hogy fizikai munkából nem lehet megélni, de legalább megpróbáltad. Arra is rájössz majd, hogy mérnök is lehetsz átlagos képességekkel, ha szorgalmas vagy és érdekel a dolog. Meg talán arra is rájössz, hogy sokkal borúsabban látod a dolgokat most, mint amilyenek valójában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!