Merlin IT cégnél dolgozott-e már valaki? Mik a tapasztalatok, vélemények?
Egyetértek az előttem szólókkal, én 1,5 évet húztam le náluk. Egy kalap szar, inkább menj az IT Services-hez vagy az National Instrumentsbe.
Rabszolga munka amit meg sem fizetnek, tényleg folyamatosan csak a fenyegetőzés megy hogy kirugnak
Azt tudni kell,hogy azóta a cég nevet váltott és elkoltozott. Az új adatok:
Transcosmos Kft
Kígyóhagyma utca, Debrecen
Remélem segítettem, hogy elkeruld ezt a borzalmas helyet.
Az összes eddigi válaszadóval teljes mértékben egyetértek.
A Transcosmos alatt több cég is fut, tehát az épületükben több irodában, más-más cégeknél is lehet dolgozni, de a legnagyobb, Ryanair (kb. 250 fős) részleg a legalja mindnek. Egy két hetes "tréninggel" indul az egész, ahol 0 azaz nulla gyakorlati tapasztalatot szerzel, nyersen ledarálják az elméletet aztán bedobnak a mélyvízbe. Hacsak nem jelölnek ki melléd egy normális embert aki valóban mentorál téged (ritka) akkor jóformán senkitől nem kapsz segítséget. A supervisorok többsége embertelen tahó és lenéző, több éves kereskedelmi tapasztalattal rendelkezem, de ilyen sz*r alakokkal még soha nem találkoztam.
Nincsenek tekintettel arra, hogy kezdőként több betanulási időre, főleg gyakorlatra lenne szükséged, jóformán ugyanazt elvárják már az elején is tőled mint attól aki már több ideje ott dolgozik. A fenyegetőzés, hogy mindenedből levonnak ami csak létezik (cafeteria, bónusz, fizetés) és b*sztatás mindennapos. Cibálnak egyik irodából a másikba, egyszer chaten legyél, utána callba. Apropó a kisebb szobába folyamatos bűz van a különféle pakisztáni és egyéb származású diák dolgozók miatt. A beosztás olyan mintha dobnának egy kockával és tessék. Full random és talán 1 hónapban egyszer van szabad hétvégéd. Helyzetfüggő, de a túlóráztatások sem ritkák. Nem tudom miért jó ez a cégnek, hogy inkább felvesz havonta új dolgozókat, minthogy inkább arra törekedne, hogy megtartsa azokat akiknek már valamilyen gyakorlatot sikerült összekaparni jóformán önképzéssel.
Kb. 15 fős csoportok kezdenek, a mi esetünkben nagyjából 5 ember maradt a cégnél aki nem mondott fel. Ugródeszkának esetleg jó a hely ha szeretnéd megtapasztalni az SSC szektort hardcore módban. Ha itt lehúzol egy próbaidőt (aminek a végén levonják a mézes madzagként belógatott 3 havi cafeteriát) akkor legalább lesz tapasztalatod egy másik, normálisabb IT-s cégnél. A fizetés továbbra is szakmunkás minimálbér, de a beled kihajtják mert a productivity a legfontosabb, a repülőtársaság darabszámra fizet, tehát a jó dolgozó az aki robotként nyomja, másodpercre minél többet. Az egyetlen pozitívum, hogy vannak normális arcok, de a maradék olyan megkeseredett és kiégett droid, akikből már kiölte a lelket is ez a cég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!