Nagyon nehéz a családi életünk a munkaidő beosztás miatt. Ti milyen munkaidő beosztásban dolgoztak, és hétvégén is dolgoztok-e?
Párom váltott műszakban jár, 6-14 óráig, 14-22 óráig.
Én 8-tól 16:30-ig.
Ez a 16:30 is elég sok, mert alig jut időm otthon bármire.
Szerencsére hétvégén nincs munka nekem soha.
Páromnak két hetente szombaton is bejár dolgozni sajnos.
Milyen beosztásban dolgoztok, hétvégén van-e munka?
2.
Hol fogsz dolgozni? Nem kell cégnevet kiírnod, csak nagyjából besaccolni, hogy kft, vállalkozás, termelőcég, hivatal ilyesmi...
Szia!
Mi is eltérő napirendben dolgozunk, én hétköznap 8-16:30-ig, a párom meg két napig nappalos 6-18-ig, aztán két nap pihi utána két nap éjszakás 18-06-ig aztán két nap megint szabad. Mikor hogy jön ki neki a hétvége. :)
Mi most normális beosztásban dolgozunk, ráadásul rugalmasan (lehet később menni, korábban hazajönni, fél napot órákból kivenni,stb.), de ismerem azt, amiben élsz.
Korábban én dolgoztam ugyanolyan váltott műszakban mint a férjed, a férjem pedig úgy, ahogy te.
A problémádat nem értem, mert szerintem a 16:30 egy teljesen normális munkaidő - ha én 8-ra megyek, 5-kor jöhetek el, 5:30- érek haza (1 óra szünet kötelező). Egyáltalán nincs későn, még van legalább 4-6 órád a napból!
Azt főleg nem értem, hogy mire nem jut időd otthon? Kifejtenéd?
Mi amikor így dolgoztunk, így csináltuk:
- ha délelőtt otthon voltam, délelőtt megfőztem, elpakoltam, takarítottam. A férjem ha hazaért, ledőlt 1-2 órát pihenni, így ébren volt, mikor én késő este hazaértem. Együtt vacsoráztunk, fürödtünk, majd ágyba bújtunk.
- ha délutános voltam, mikor hazaértem lepihentem (ugye nagyon korán kellett kelni), így este mindig fenn tudtam maradni addig, amíg a férjem is. Ilyenkor általában a férjem főzött és takarított, és felébresztett 5 körül, mikor kész volt a vacsi :)
Főzni ugye nem kell minden nap, csak 2 naponta bőven elég, takarítani meg 2x egy héten elég porszívózni, mosni szerintem. Ennyire azért bőven jut idő, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!