Mérnökként mennyire nehéz elhelyezkedni Írországban?
Figyelt kérdés
Rendes mérnökként, valamint 1 éves termelésben szerzett tapasztalattal nem ilyen kertészei, virágondozói stb. mérnökként?
Mire lehet számítani?
2015. aug. 28. 17:07
1/7 anonim válasza:
Nyelvtudástól függ, de alapvetően jók a kilátások. Írországban élek, nagyon keresettek a jó szakemberek. De kell hozzá a stabil angoltudás, anélkül már necces. Sok programozó ismerősöm tengődik itt hónapról hónapra munkát keresve, mert egyszerűen nem tudnak angolul. Közben meg a kezükben van egy olyan papír, amivel halálra keresnék magukat itt, ha menne a nyelv...
2/7 anonim válasza:
#1: Hogy lehet valaki úgy programozó, hogy nem tud angolul?
3/7 anonim válasza:
Simán lehet. A szakmához szükséges nyelvtudás csak egy kis szelete a nyelvnek, a beszélt nyelv meg még azoknak is sokszor jelent komoly kihívást, akik amúgy tanulták az angolt.
4/7 anonim válasza:
Én otthon sem adnék olyannak programozói állást, aki nem beszél jól angolul, egyrészt dokumentációt kell írni-olvasni, másrészt meg gyakran külföldi kollégákkal is együtt kell működni, az meg általában angolul történik. Már az is meg tud bénítani egy csapatot, ha egy ember nem beszél angolul.
5/7 anonim válasza:
Jò nyelvtudàs esetèn bőven van lehetőség. Bàr a magam részèről inkàbb javasolnàm UK-t, mert jobb a gazdasàgi helyzet. Közèp-Angliában èlek, mobil alkalmazas fejlesztő vagyok, jò angollal, relevàns munkatapasztalattal bőven van lehetősèg. Mèrnökként, IT-s szakemberkènt még London is megèri, mert bőven keresel annyit hogy a magas lakbèrt ki tudd gazdàlkodni. Magam is itt kezdtem, aztan 3 hònap Birmingham következett, de ott nem volt megfelelő a cèg szàmomra. Akkor jött ez a lehetősèg Derby-ben.
6/7 anonim válasza:
#5: Ha nem haragszol, hogy megkérdezem, Londonban egyedül fizettél albérletet? Én is nézegettem őket, mert nekem is lett volna lehetőségem Londonba menni, de utánaszámolva alacsonyabb életszínvonal fenntartására lenne elég a pénz, mint bárhol máshol Európában.
Kicsit sokallom az évi 20-30k-t lakbérre.
7/7 anonim válasza:
Egyedül bereltem igen. 1400-at fizettem rezsivel együtt a lakàsra. 3400-as bèrből nem èreztem annyira soknak. Bar most ahol èlek, 800-at fizetek 2-szer akkora lakàsra, a fizetèsem pedig 500-al kevesebb. Ne aggòdj, Dublinban is dràga lakàs, 1000 €-tól vannak. Ahol munka van, ott drága lakni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!