Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen egyetemet végezzek el,...

Milyen egyetemet végezzek el, ha szeretnék minél hamarabb jól keresni? Álomszerű terveim vannak.

Figyelt kérdés

Gyerekkorom óta imádom a luxus autókat, szüleimet legszívesebben lassan "nyugdíjba" küldeném, szeretnék lakást, stb. stb...

Tavaly érettségiztem, mindenem 5-ös lett, kivéve a matek, az 4-es. Kitűnő voltam. Van német középfokú nyelvvizsgám.

Emelt érettségim van: német(65%), kémia(60%), biológia(81%)

Töri közepem is 93% lett, így rengeteg helyre van esélyem bekerülni!

Elsődleges tervem az volt, hogy fogorvosnak tanulok, sajnos lecsúsztam tavaly róla, mert a kémia emeltem 2-es lett, ezt javítottam idén 60%-ra, így 3 pont híján nem kerültem be vidékre.

Tervem, hogy a német tudásom gyarapítom kicsit, illetve megtanulom a szakmával kapcsolatos kifejezéseket, és amint befejeztem az iskolát és túl leszek 1-2 év gyakorlaton, kimennék Németországba dolgozni, ahol számíthatnék egészen biztosan havi 1,5 milliós fizetésre, ha sikerül kijutnom valahova.

Sajnos idén is lecsúsztam az iskoláról, ami elbizonytalanított.

Ti mit tennétek a helyemben?

Szerintem nagyon jó orvos lennék, nagyon jó a kézügyességem, előzékeny vagyok és megértő, kedves, szeretek emberekkel foglalkozni és másokkal jót tenni.

A mai világban sajnos szinte a pénz minden és én szeretnék megadni mindent a szüleimnek és a leendő gyerekeimnek!

Azonban nektek van esetleg jobb ötletetek ennél?

A legjobban a banki dolgok érdekelnek, kamatoa kamat, pénzügyek(de matekból vagyok a legrosszabb)

Törvényekkel, jogokkal nem igazán szeretnék foglalkozni, de szerintem ez is tanulható!

Nem határolódok el a keményebb fizikai munkától sem, ha van esetleg valami jól fizető mérnök/gépész/építész szak, bár ott iszonyat nehéz a matek és a fizika.

Mindenképp külföldben gondolkozok, hiszen az alap szakmákkal lehet kint kemény munkával havi 600 ezer ft-ot keresni, jó esetben még szállást is ajánlanak mellé(vendéglátás pl.)

Szóval, akárki akármit is mondd, aki jól akar keresni, annak ki kell mennie külföldre!

Ti mit tennétek a helyemben?

El tudnátok látni pár tanáccsal, ötlettel?

2015. aug. 27. 02:29
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
75%

Az a baj, hogy a pénz elvakít téged. Szerinted logikus lépés az, hogy kétszer nem vesznek fel valahová és harmadjára is megpróbálod?

Az a fogorvos keres jól, aki jó a szakmájában. Kívülállóként, szerinted kinek van több esélye elérni a szakmai kiválóságot: annak akit elsőre felvettek egy adott képzésre vagy annak akit csak harmadjára?

Van kb. 500 fogorvos hallgató csak az elmúlt 5 évből akit elsőre felvettek és akik mind-mind előtted lesznek. Ez nem egy olyan verseny, amit érdemes lefutni. Büszkeségből elmondhatod, hogy de, de, én megcsináltam, de ha az utolsók közt vagy, akkor nem fogsz vele sok pénzt keresni.

Egy érettségi az semmi, ahhoz képest ami az egyetemen várna rád. Van 8-10 tantárgy, ami mind magasabb szintű mint egy emelt érettségi. Ha most egy teljes évet kell tanulnod egy érettségire, akkor hogy fogsz megcsinálni félévente 8 tárgyat?

Ha nem egyezteted össze a valóságot azzal ami a fejedben van, az egyenes utat jelent a diliházba!

Vállalkozáshoz egy másfajta mentalitás kell. Nem kell tudni palacsintát sütni, ha 1) megtudod fizetni azt aki tudja és 2) tudod hogy kell eladni a palacsintát.

Fogorvosnál is dettó ugyanez van. A nagy klinikák, ahol több fogorvos rendel, olyanok kezében van, akik nem fogorvosok, hanem vállalkozók: tudják hogy kell eladni a fogorvos szolgáltatásait (foghúzás, fogszabályzó, stb.) és meg tudják fizetni azt akik végre tudják hajtani ezt a szolgáltatást (a végzett fogorvosokat).

A vevő jön, kezelik a fogát, fizet a cégnek (a vállalkozónak), aki kifizeti a fogorvost és egyéb költségeket, és marad egy adott haszna (profit).

2015. aug. 27. 14:05
 12/20 anonim válasza:
0%

A tavalyi matek 4-es az tényleg gyenge, de ha tanulsz akkor jobb lesz.

Egyébként ritka bunkón írtak az emberek, nem gondolnak bele abba, hogy milyen nehéz 5 tárgyra készülni a 4 éves anyagból...

2015. aug. 28. 21:35
 13/20 anonim ***** válasza:

Azért mert neked nehéz volt utolsó, az nem azt jelenti, hogy másnak is az. Az orvosi/mérnöki/IT/pénzügyi képzéseket színvonalas egyetemen sikeresen, elsőre teljesítő emberek pedig az általában abba a kategóriába esnek.

Szerinted milyen esélyekkel indul az egyetemi kémián az, aki másodszor is képtelen összehozni egy jónak nevezhető eredményt?

2015. aug. 29. 18:08
 14/20 anonim ***** válasza:

"Egyébként ritka bunkón írtak az emberek, nem gondolnak bele abba, hogy milyen nehéz 5 tárgyra készülni a 4 éves anyagból..."

Az eszedbe se jut, hogy akik itt így írnak azok esetleg már túl vannak érettségin és így pontosan tudják, hogy milyen 4 középiskolás év anyagából 5 tárgyra készülni, hanem már az egyetemen is túl vannak és ezért azt is tudják, hogy egy-egy jobb egyetemen egy tárgyból egy vizsgaidőszakban kell annyit készülni, mint az egész érettségire összesen, ráadásul ott nem négy évig szájbarágósan haladva hallgatod előtte az anyagot, hanem 3 hónapig.

Mindig megmosolygom azokat, akik írnak valami viszonylag "elmegy" kategóriás érettségit, aztán az összes szenteket szidják, hogy ide, meg oda "szinte lehetetlen" bekerülni, mert megvan a pont határ 430-440 is... Holott az még nem is sok, és aki annyit nem bír összehozni, az mégis mire számít? Sokan tényleg azt hiszik, hogy az érettségi a nagyszám, aztán egyetemen meg majd minden megy, mint a karika csapás.

Ja persze. Csak egy-egy vizsgaidőszakban mint mondtam egy tárgyból kell tanulni annyit, mint az komplett érettségin és mondjuk 8 tárgyad lesz.

Hogy érzékeltessem a kis érettségizőkkel, mondjuk egy tárgyból van 630 tétel, ami tételekről darabonként fél órát lehet beszélni. És nem majd nagy sokára valamikor neeeem, neeeem. Hanem rögtön az első félév, vagy első év végén már ilyenek vannak. És ahogy haladsz előre, ugyanekkora anyagmennyiségek lesznek, vagy akár még több is, de közben még az elmúlt anyagokat is tudnod kell ám, mert kizavarnak, ha kiderül, hogy az már kiment a fejedből.

Az érettségi egy vicc.

2015. szept. 9. 03:12
 15/20 anonim ***** válasza:

Nem tudom miért kell lehúzni szegény kérdezőt mert céljai vannak.

Amúgy jól gondolkodik van a fejében egy kép MIT AKAR elérni.

Ami nem megy elsőre az megy majd másodjára.

Szerintetek aki sikeres gazdag hányszor ment pl csődbe?

Na mondok egy példát Donald Trumph 3-szor ment kajakra csődbe,de fullra,mindig talpra állt.

ez a baj a magyarral a 95%-a belenyugszik a langyos fosba és elfogadja a sz_rt.

1,5M elérhető amúgy,csak tenni kell érte.

Van egy sikeres előadó a a munka mérlegének egyenlő oldala egyik oldalt a céljaid,érzelmeid vannak a másik oldalt meg a fizikai cselekvés.

Az ideális ha az érzelmi oldal ahol álmodsz,célokat tűzöl ki az 99% igen tehát még egyszer mondom 99% és a munka csak 1%.

Ennyi,a kérdező nagyaon jól látja és éretten gondolja,nem úgy mint azz átlag proli,hogy belenyugszik a sz_rba.

Kérdező próbáld újra,ha nem akkor érdemes menj gazdasági elemző szakra vagy egyébb erősebb közgáz képzésre.

Matekot felhozhatod,én középsuli elején 3-as voltam matekból aztán később 4-es és a végén 5-ös,de különtanárhoz jártam aki egy szemléletet adott át nekem,és rájöttem jó matekos vagyok,pedig a gimiben nagyon döcögött,és progterv.infre mentem,mostmár jól megy a matek.

Neked is fog menni hidd el.

Mi az ami érdekel?

Mi az amit imádsz?

Fogorvosi?Közgazdász?Érdekel az IT?Melyik terület?

Ezen a vonalon menjél tovább.

2015. szept. 9. 13:01
 16/20 anonim ***** válasza:

"Donald Trumph 3-szor ment kajakra csődbe,de fullra,mindig talpra állt."

Nem kell minden mesét elhinni.

"Az ideális ha az érzelmi oldal ahol álmodsz,célokat tűzöl ki az 99% igen tehát még egyszer mondom 99% és a munka csak 1%."

Tehát ha az időm 99%-t álmodozással töltöm, akkor a következő 10 év alatt elég ~36 napot dolgoznom hogy milliomos legyek?! Szuper!

2015. szept. 9. 18:58
 17/20 anonim ***** válasza:

Nem mese,utàna jàrtam a dolgoknak.

Nyilvan nem igy értettem hanem elôbb a célod legyen meg és ez vezérli a cselekvést,pl túlóràzol vagy elmész egy képzésre vagy bàrmi belsô tûz fog vezérelni.

2015. szept. 9. 19:16
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

"Donald Trumph 3-szor ment kajakra csődbe,de fullra,mindig talpra állt."

Imádom az ilyen félinformációkat. Ilyenekkel az MLM gyűléseken szoktak dobálózni :)

Trump soha a büdös életbe nem ment egyetlen egyszer sem csődbe. Mindig a befektető pénzét verte el, nem a sajátját. De összességében még a befektetői sem mindig jártak rosszul.

Pláne non-szensz példa Donald úr, révén már apuci is milliárdos volt, onnan "kilőni" nem kicsit könnyebb, mint Bronxból. Megkapta a hátszelet mind anyagilag, mind családilag, mind kapcsolati tőke tekintetében.

2015. szept. 9. 19:22
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

A másik kedvenc mesém hogy Bill Gates ott hagyta az egyetemet és a semmiből lett milliárdos.

Igen, azt az egyetemet hagyta ott amiért a szülei félévente 10 millió Ft-ot fizettek (Harvard, $50k / szemeszter).

Donald Trump sem veszítette el SOHA a saját vagyonát, el kell olvasni az önéletrajzi könyvét és abban is világosan leírja ezt.

2015. szept. 9. 19:29
 20/20 anonim ***** válasza:
Na és ha úgy is volt? Ha egynek sikerült a 10 millióból, akkor nem biztos, hogy reális azt az egyet szem előtt tartani. Persze, bárkiből lehet bármi manapság (elvileg) de azért maradjon realista, nehogy nagyot essen.
2015. szept. 9. 21:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!