Milyen egyetemet végezzek el, ha szeretnék minél hamarabb jól keresni? Álomszerű terveim vannak.
Gyerekkorom óta imádom a luxus autókat, szüleimet legszívesebben lassan "nyugdíjba" küldeném, szeretnék lakást, stb. stb...
Tavaly érettségiztem, mindenem 5-ös lett, kivéve a matek, az 4-es. Kitűnő voltam. Van német középfokú nyelvvizsgám.
Emelt érettségim van: német(65%), kémia(60%), biológia(81%)
Töri közepem is 93% lett, így rengeteg helyre van esélyem bekerülni!
Elsődleges tervem az volt, hogy fogorvosnak tanulok, sajnos lecsúsztam tavaly róla, mert a kémia emeltem 2-es lett, ezt javítottam idén 60%-ra, így 3 pont híján nem kerültem be vidékre.
Tervem, hogy a német tudásom gyarapítom kicsit, illetve megtanulom a szakmával kapcsolatos kifejezéseket, és amint befejeztem az iskolát és túl leszek 1-2 év gyakorlaton, kimennék Németországba dolgozni, ahol számíthatnék egészen biztosan havi 1,5 milliós fizetésre, ha sikerül kijutnom valahova.
Sajnos idén is lecsúsztam az iskoláról, ami elbizonytalanított.
Ti mit tennétek a helyemben?
Szerintem nagyon jó orvos lennék, nagyon jó a kézügyességem, előzékeny vagyok és megértő, kedves, szeretek emberekkel foglalkozni és másokkal jót tenni.
A mai világban sajnos szinte a pénz minden és én szeretnék megadni mindent a szüleimnek és a leendő gyerekeimnek!
Azonban nektek van esetleg jobb ötletetek ennél?
A legjobban a banki dolgok érdekelnek, kamatoa kamat, pénzügyek(de matekból vagyok a legrosszabb)
Törvényekkel, jogokkal nem igazán szeretnék foglalkozni, de szerintem ez is tanulható!
Nem határolódok el a keményebb fizikai munkától sem, ha van esetleg valami jól fizető mérnök/gépész/építész szak, bár ott iszonyat nehéz a matek és a fizika.
Mindenképp külföldben gondolkozok, hiszen az alap szakmákkal lehet kint kemény munkával havi 600 ezer ft-ot keresni, jó esetben még szállást is ajánlanak mellé(vendéglátás pl.)
Szóval, akárki akármit is mondd, aki jól akar keresni, annak ki kell mennie külföldre!
Ti mit tennétek a helyemben?
El tudnátok látni pár tanáccsal, ötlettel?
rengeteg helyre van esélyed, de tavaly sem és most sem sikerült.
Tudod, miért nem? Mert a 60 körüli emelt nem akkora eredmény, mint hiszed.
Legjobban a banki dolgok érdekelnek, ezért fogorvosnak jelentkeztél.
Logikus.
Teljes káosz.
Konkretan az a baj, hogy alomszeru terveid vannak, azaz csak almaid, tervek nelkul. 18 eves korodra eddig sikerult eljutni, hogy sokat akarsz keresni, luxusautot akarsz, meg sok penzt, ja, es meg sok penzt is? Nem vettek fel (mert gyengek az eredmenyeid), es megis 1.5-2 millios fozetesrol almodozol? Ez most tenyleg komoly?
Hadd kerdezzem mar meg, hogy a szuleid megis mivel foglalkoznak, hogy neked ennyire nincs lila fogalmad sem a munkaeropiacrol, penzrol (1.5 millas fizetes az meg Nemetorszagban sem tul gyakori), meg ugy egyaltalan, mi a fenet csinaltal te kozepiskolaban, hogy ekkora kaosz van a fejedben anjovodet illetoen?
Tippre azt kellene mondanom, hogy a kérdező valami nagyon kicsi és nem túl erős középiskolába jár, ahol kiemelkedik az eredményeivel a nem túl motivált tömegből, és mikor kilép ebből a közegből, akkor szembesül mindig azzal, hogy ami "hazai pályán" bőven elegendő, az a "bajnokok ligájában" csak középszerű.
Először is vagy ráfekszel arra a kémiára de tényleg komolyan, vagy választasz egy olyan egyetemet, ahova van esélyed bekerülni, és azt elvégezni.
Másrészt a 1.5 millás fizetésekről kezdj el lemondani. Igen, vannak olyanok akik ennyit keresnek, és mindenkinek van esélye arra, hogy bekerülhessen közéjük, de már csak a nagy számok miatt is, ilyen állás nagyon kevés van, arra alkalmas ember pedig nagyon sok, így semmi nem garantálja, hogy azok között leszel, akik eljutnak oda.
Másrészt, nem tudom milyen távon szándékozod elérni ezt a 1.5 millát, de szólok, ezek nem pályakezdő fizetések még a legjobb szakmákban sem, évtizdeket kell egy ilyen fizuért hajtani, jó projekteken jól dolgozni,jó ügyfélkört építeni, mire hátradőlhetsz. Bármilyen szakmát is választasz ez reálisan nem 10 éven belül elérhető fizetés.
Kezet ki a biliből, próbálj meg valami reális célt belőni, mielőtt úgy jársz, hogy el kell menned a végén érettségivel árufeltöltőnek a tescoba, mert semmi papírod/szakmád nem lesz.
ui: a pénz fontos dolog az életben, de hidd el, láttam már nem egy embert kiégni azért, mert olyan munkát csinált, ami marha jól fizetett, de minden nap gyomorideggel ment be, és gyűlölte csinálni, nálad pedig úgy tűnik semmi nem számít csak az, hogy sok pénzt keress.
Még álomnak is sok az amit leírtál. A 60%-os emelt kémia sajnos nagyon kevés egy fogorvosi egyetemhez. De...! Ez nem azt jelenti hogy h-lye vagy, csak azt, hogy nem ebből vagy jó.
Ha kétszer lecsúsztál, akkor ezt álmot nem érdemes tovább kergetni, mert ha jövőre be is kerülsz, nem fogod bírni. A fogorvosin iszonyat kemény matematika és fizika van.
Nem fogsz nekünk hinni, de a valóság nagyon más mint az ami a fejedben van...!
A pénz akkor fontos az életben, ha bizonytalan vagy magadban. Ha van valamit amit élvezel csinálni és boldog vagy tőle, akkor garantáltan meglesz az annyi jövedelem ami kényelmes életet biztosít.
A luxus autókat azok az emberek veszik, akik már eleve gazdag családba születtek (pl. régi nemesek leszármazottjai, gyártulajdonosok, stb.) Nem kell elhinni a meséket, hogy a 0-ról csak úgy meg lehet gazdagodni kemény munkával. Az emberek 99%-a keményen dolgozik és mégsem lesz gazdag.
Ha sok pénzt akarsz magadnak, akkor ne alkalmazott legyél, hanem vállalkozó. Alkalmazottként az idődet váltod pénzre. Dolgozol egy évben 2000 órát, 5e Ft-os órabérrel, az 10 millió Ft. Szerinted aki Ferrarit vezet, az 5 évig dolgozott és nem költött mellette semmire? :) És akinek 1,000 milliója van? Alkalmazottként egyszerűen nem lehetséges ilyen mértékű jövedelemre szert tenni.
Fogorvosként akkor keres valaki jól, ha saját praxisa / magánklinikája van. Nulláról kezdve ez nem 10 év, sokkal inkább 20 év. De még így is az idejét váltja pénzre, csak magasabb árfolyamon.
Külföldön jó az élet a külföldinek. De a bevándorló ott is csak bevándorló.
Kedves kérdező!
Sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy fordítva ülsz a lovon.
Ne nagyon jól akarj keresni, bármi áron, hanem tanulj olyat, ami tényleg érdekel. Legyél te a(z egyik) legjobb benne. Még így sem fogod elérni álmaid fizetését, főleg nem pályakezdőként, de legalább nem fásulsz bele pár év alatt. Ahhoz, hogy sikeres legyél, folyamatosan képezned kell magad, nem dőlhetsz hátra pár év egyetem után, hogy most már jöjjön a pénz.
Sokan a válaszolók közül most fejbe csaptak téged a rideg valósággal, miszerint az eredményeid egyáltalán nem kiemelkedőek. Ez így is van, de ne keserítsen el!
Tanulj, hogy jobb legyél, hogy egyetemen tanulhass "banki dolgok"-at, ha az érdekel. Az egyébként egész jó irány, hosszú évek kemény munkájával ott van esélyed szép fizetésre.
(A "mérnök/gépész/építész" vs "keményebb fizikai munka" részt megmosolyogtam :))
Tisztában vagyok vele, hogy nem kiemelkedő az eredményem, de mint mondtam, nem vettek fel, 1 évig tanulni fogok, és ismétlő érettségit tenni!
Csak elbizonytalanodtam a szakmámmal kapcsolatban.
Rengeteg a negatív komment, van aminek helyt adok, de ne minősítsük már egymást le. Szerintem elég sokat teszek érte és fogok is, hogy elérjek egy jó fizetést vagy munkát.
Illetve olyat keresek mindenképp, amivel akár vállalkozni is lehet, vagy önállóan dolgozni.
Igazából a konkrét kérdésemmel kapcsolatban 1 olyan válasz sem jött, amilyet vártam volna.
Egyértelmű, hogy nem kezdőként szeretnék 2 millát keresni, de olyat szeretnék választani, amivel elérhető, ha sikeres leszek benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!