A mekkora fizetésed mekkora részét éled fel?
106e-ből 70e-et mindig félreteszek, vagy többet.
Falusi ház (3m volt saját kezű felújítással), fűtés fával évente kb. 20e Ft fuvardíj, a fa erdőtisztításból származik, ők megspórolják rajtam a munkások fizetését én pedig ingyen jutok hulladékfához.
720W-os napelem rendszerem van, egyedül élek, e-on felé kiszámlázhattam volna 140Ft-ot, de nem érte volna meg a hercehurcát, tehát áram 0Ft.
A szerves hulladékot, amit a csirkék nem esznek meg komposztálom, a zöld kuka így nincsen használva. A másikat 4-5 havonta teszem ki, viszont alapdíj sajnos akkor is van is van. A hulladékot szelektálom, fémet leadom, vagy odaadom a gyűjtögetőknek. Papírt eltüzelem, műanyagot a szelektív szigetre viszem.
Vízdíj 6eFt/hó központilag megállapítva, tehát évi 72eFt, de 42,5eFt-ot visszakaptam elszámolás után. A fürdő és kézmosó víz átemelővel egy IBC tartályban gyűlik WC öblítésre tökéletes.
Élelmiszer nem sok megy rá el, főként sajátot fogyasztom, előző évben rám rohadt vagy 200kg krumpli a csirkék nem győzték enni, én pedig már nagyon ráuntam a csirkepaprikásra. Tápra nem költők, böngészésből van kukorica némi búza, darált főtt tök egész télen, hogy vitamin is legyen a tojásban. Viszont az üdítő és csoki megdobja a dolgot kb. 10-15e Ft/hó.
Bérletem 3eFt, autófenntartás 8-10e, egyházadó 700Ft havi bontásban.
34F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!