Munkaidőkeret és túlórák kifizetése?
Üdv mindenkinek!
Helyzet a következő: A cégnél ahol dolgozom 6 hónapos munkaidőkeret van érvényben. (Gondolom tudjátok ez azt jelenti hogy a ledolgozott túlóráimat csak akkor kötelesek 100% pótlékkal kifizetni ha a munkaidőkeret végéig nem tudják őket lecsúsztatni) Ez a munkaidőkeret szeptember utolsó napjával záródik le. Viszont nekem 6 hónapos határozott idejű szerződésem van, ami augusztus 31-én fejeződik be. Nem tervezek szerződést hosszabbítani a munkáltatóval.
Kérdésem: Hogyan köteles ilyenkor a munkáltató kifizetni azt a bizonyos 120 túlórámat ami felhalmozódott? Sima alapbérként (mintha csúsztatnák) vagy a 100% pótlékkal együtt?
köteles fizetni
amúgy meg 50% a pótlék, nem 100%
Kösz a gyors választ!
Igazad van 50% a kötelező, csak nálunk 100%-al fizetik.(vagyis ezt mondták...)Akkor ha jól értem mikor befejezem aug 31-én a munkaviszonyom a túlóráim a pótlékkal együtt kerülnek kifizetésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!