Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit csinálnátok, ha azon a...

Mit csinálnátok, ha azon a héten akarnak behívni állásinterjúra, amikor a nyaralásotok van?

Figyelt kérdés

Olyan kellemetlen a szitu. Máskor heteket kell várni hogy egyáltalán visszajelezzenek, most pedig rögtön, de akkora akarnak behívni amikor a nyaralásom van. Így hátrányba kerülök ezzel. Úgy tudnék mégis elmenni, ha megszakítanám a nyaralást.

Mi a helyes szerintetek ilyenkor?

Köszi!

2015. aug. 7. 15:09
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
47%

Attól függ, hogy milyen állásra jelentkeztél.

Ha valami olyanra, ahol ezer jelentkező van, és igazából szinte mindegy, hogy kit vesznek fel, akkor hátrányba kerülsz, mivel behívnak 3-4 embert, a legszimpatikusabbat felveszik, nem fognak várni egy hetet rád, míg előkerülsz, nem ér az egész nekik ennyit.

Ha olyan állásra jelentkeztél, ahol egyértelműen a te tudásodra és tapasztalatodra van szükség (valami speciálisabb terület, vagy komolyabb tapasztalt kell), akkor meg fogják várni, míg visszajössz a nyaralásból, még akkor is, ha van másik jelölt, mivel valószínűleg nem vagytok ezren, így minden jelöltnek érdemes adni egy esélyt.

Azt azért vedd figyelembe a döntésednél, hogy egy állásinterjú még nem állásajánlat, attól hogy megszakítod a nyaralásod még semmi nem garantálja, hogy felvesznek, vagy akár azt, hogy 1 nappal előtte nem mondják le, hogy bocs megtaláltuk az ideális jelöltet...

2015. aug. 7. 16:32
 12/15 anonim ***** válasza:
84%

Megmondanám, hogy adjanak másik időpontot. Igazából csak ezen a nyáron többször kértem új időpontot, sőt ahova felvettek még a kezdési időponton(hónapos nagyságrend) is változtattam utólag.

Egyébként teljesen munka függő. Ha például olyan helyre jelentkezel, ami a 66%-ös kommentelőhöz is passzolna, akkor elvágtad magad. Ha kicsit is specifikusabb és igényel valamilyen valós tudást, akkor meg fognak várni.

2015. aug. 7. 17:19
 13/15 anonim ***** válasza:
79%
rohadt egyszerű, megmondod, hogy nem érsz rá és tegyétek át a következő hétre vagy az azt megelőzőre ennyi
2015. aug. 7. 18:18
 14/15 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem is úgy kell egyeztetni, hogy neked is jo legyen. Nem tudom milyen alja munkahely ahol ennyi rugalmassag sincs. Nekem még gyakornoki poziciora jelenkezesnel is egyeztették mi felelne meg. Szoval nem csak a szuper szakemberek kivaltsaga az, hogy beleszolhat mikor legyen interju.
2015. aug. 7. 22:03
 15/15 anonim ***** válasza:
33%
Kérdezd meg, hogy lehet-e távolról interjúzni...
2015. aug. 9. 00:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!