Mit csinálnátok, ha azon a héten akarnak behívni állásinterjúra, amikor a nyaralásotok van?
Olyan kellemetlen a szitu. Máskor heteket kell várni hogy egyáltalán visszajelezzenek, most pedig rögtön, de akkora akarnak behívni amikor a nyaralásom van. Így hátrányba kerülök ezzel. Úgy tudnék mégis elmenni, ha megszakítanám a nyaralást.
Mi a helyes szerintetek ilyenkor?
Köszi!
A valaszhoz pedig fontos, mert ha futja nyaralgatni, az azt jelenti hogy van stabil bevetelforrasod, ekkor pedig nem letkerdes a munka, szoval az a valasz, hogy megengedheted magadnak hogy ne menj, majd lesz masik valaszt.
Ha letkerdes a munka minel elobb, mert kell a penz, akkor viszont nem kell nyaralgatni.
Dehogynem az a kerdes. Neked lathatoan fontosabb a nyaralas, mint a munka. Nem kerulsz te hatranyba, a munkaltatot egyaltalan nem erdekli, hogy te nyaralsz, te intezted, te utemezted, mi koze hozza?
Ha fontos a melo, elmesz, es maximum kesobb mesz nyaralni, vagy elobb visszajossz, ennyi.
Normális munkahelyen ez nem probléma, megmondod, hogy az a hét neked nem alkalmas interjúra, keressünk egy másik időpontot. Ha komoly a cég és komolyan érdeklődnek irántad, akkor ez nem fog hátrányt okozni.
Én 100%, hogy nem mondanék le egy a nyaralást egy teljesen bizonytalan kimenetelű interjú miatt.
Volt ilyen, azzal a különbséggel, hogy épp a nyaralásomat töltöttem, amikor megkerestek. Még azon a héten be akartak hívni, nem vállaltam, hogy megszakítom a nyaralást plusz költségbe verve magunkat. Nem adtak más időpontot.
Volt némi bűntudatom, hogy nem ugrottam, de nem lett volna álmaim állása egyébként sem.
(Később szereztem jobbat)
66 %-os,
1: Csak munkanélküli kereshet új állást?
2: Miért olyan meglepő, hogy ha van is egy munkanélküli a családban, a család mint egység ne tudna elmenni közösen nyaralni?
->
Főleg, ha ráadásul esetleg pont egy friss pályakezdőről van szó, aki még a szüleivel nyaral?
Az irigység káros, és nyomorba dönt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!