Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Munkanélküli vagyok! Ti hogy...

Munkanélküli vagyok! Ti hogy élitek meg?

Figyelt kérdés

fiatal pályakezdő munkanélküli vagyok ,a közeli városokban sincs munkahely és ez már az életemre is teljes kihatással van

-nincs párkapcsolatom mert egy munkanélküli kinek kell

-bénának érzem magam, mert ha nincs munkahelyem az aszt jelenti hogy nem tudom magam feltalálni nem vagyok életre való

-pénzem semmi a szüleim tartanak el...

2010. márc. 8. 00:11
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
21%

"és ha elmegyek az ország másik végére akkor a fizetésem elmegy albérletre meg ilyenek ,kiszámoltam hogy pont ugyan ott lennék mintha itthon maradok ..."

Adózni nem adózol, úgyhogy az ország számára nem mindegy!

2010. márc. 8. 01:12
 12/25 anonim ***** válasza:
87%

Én is igy vagyok, de hidd el van kiút. Nézz körül más váosokban, országokba, nagyon jó szakmád van.

Ettól nem leszel kevésbé magyar hogy pár évet kinnt töltesz. Próbáld meg keresel egy kis pénzt és itthon teremtesz családot. Ez más városokkkra is áll. Hátha van másik városban is rokon, barát, olcsó koli ahova költözhetsz.

2010. márc. 8. 01:14
 13/25 A kérdező kommentje:
Az adóról meg annyit ,hogy az állam sz.rik ránk és most doldozzak azért ,hogy az államnak legyen a szociális háló fizetésére pénze....nekem meg is kellene élni vmiből ,de ja jó meglátás.
2010. márc. 8. 01:23
 14/25 anonim válasza:
51%

Hozzáállásodon kell változtatnod. El kell fogadni mind az ovodába, iskolába,gimibe, főiskolán, munkahelyen mindig vannak felettünk . Aki fölött nincsenek az igen nagy dolgokat tett meg és kockáztatott meg,hogy ez megtörténhessen. "Nem akarok más csicskája lenni" Ez mit jelent? Önmagába véve semmilyen szakma se fürher szakma. A kőműves a brigádvezetőnek, az az építészmérnöknek, az meg a építész tervezőnek, az meg a megrendelőnek felelős. A megrendelő meg nyilván saját érdeke hogy háza legyen. Ahhoz, hogy elérjünk valamit alkalmazkodni kell, és kapocsolatban kell lenni, kezdetben ez biztosan alkalmazott kategória ahol nyilván vannak feletteseid. Tudsz angolul legalább menny i 1 évre, gyűjts pénz! Nem kell diszidálnod csak 1-2 év szüleidről lehullik a teher te meg világot látsz és nyelvet is megtanulsz. Ja és pont 1hete olvastam, hogy angliában NAGYON JÓL KERESNEK A FOGTECHNIKUSOK. Egy állásbörzén láttam. Mint, ahogy te is tudod a pénz a főnök. Hát előtte szolgálnod kell őt vagyis MINDENT MEG KELL TENNED, HOGY PÉNZT KERESS, mert a főnök megharakszik és eltávolodik tőled. Légy nyitott, írd össze adottságaid mire lehetsz még jó. Fiatal vagy ha 50 éves lennél és ezt mondanád valószínüleg nem tudnék segítséget adni. De szabad vagy, mint a madár, kapocslat, gyerek nem köt le. Itt az internet keress! Majd küldök linket most nem tudok! Én is Londonba készülök áprilisban repülök. Csak okjm van idegenforgalmi szakmenedzser ami egy kajliság. De tudom a nyelvet és ezzel megszünik a csőlátás amit a lekorlátozott környezet ad itthon. Ja jövök haza pár hónap múlva és tovább tanulok 22évesen!!

Ha ennek ellenére nem tetszene az ötlet. Akkor vonulj be honvédnak. Haverom katona semmit se csinál és 100ezreket keres. Idén kezdte. Bátor légy, és informálódj! Bár sose voltam komcsi de Lenin valahol igazat mondott: mindennek a kulcsa az információ.

2010. márc. 8. 02:25
 15/25 anonim válasza:
44%

Azt tanacsolom kezdj el dolgozni valamit! Mi az amihez meg ertesz? A mai vilagabn meg kell tanulni tobb labon allni.

Vannak olyanok, akik ket egyetemet is vegeztek es kiszolgalnak, addig amig megfelelo munkat kapnak. Szerintem neked is ezt kell tenned. Atmenetileg keress valami mast, amihez ertesz es, ami hoz egy kis penzt a konyhara. Arra gondoltal, hogy a szuleid nem tarthatnak el orokke? Ha mar kimozdultal, meglatod, az eletkedved is visszajon. Mindig van kiut es van valsztas. Csak ne legy olyan bena, szedd ossze magad! Az nem szegyen ha egy tobbdiplomas ugyved tobb ev tapasztalattal kepes ujsagot is kihordani es ez nem azt jelenti, hogy valakinek az alattvaloja. Jusson eszedbe, lentrol kell indulnod, hogy fel erj!

2010. márc. 8. 03:00
 16/25 anonim ***** válasza:
52%

Bocs, nem tudok neked mit mondani, de egy jó tanács! Kérj meg valakit, hogy a C.V-det fussa át, hogy stimmel-e rajta a helyesírás, lehet, hogy ez mindennek a bökkenője.

Bocs, de ha magyar vagy, akkor tudd már leírni Magyarországot helyesen!!! A hajam hullik az ilyenektől..

2010. márc. 8. 06:40
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

Én átérzem a problémádat, mert sokszor én is azt gondolom magamról, hogy béna vagyok, s nem életre való. Jelenleg én is munkanélküli vagyok(diplomás, ha számít valamit). Keresem a lehetőségeimet, nem csak a környéken, hanem már szinte bárhol. Egy ideig úgy gondoltam, nem szívesen mennék Pestre, mert nem szeretem és mert félek a fővárostól, de túl kell lépnem a félelmeimen, mert minden lehetőséget meg kell ragadnom.(Én sem preferálom külföldöt)

Most úgy néz ki, ha nem találok semmi rendes melót, nyárra(április végétől) vissza vesznek oda, ahol tavaly októberig dolgoztam, de az is csak időszakos munka (csak nyárra szól) Mégis, ha semmi nem lesz (s ezt úgy értem, hogy nem vesznek fel oda ahová jelentkezgetek), akkor vissza megyek nyárra, keresek egy kis pénzt, hogy szeptemberben már egy kis kezdőtőkével újra útra kellhessek. Persze a munka ideje alatt is folyamatosan pályázom.

Ez egy nehéz időszak mindenkinek, de hiszem, hogy te még mindig jobb helyzetben vagy, mert van két egész jónak mondott szakmád. Próbáld meg a rendőrségeket is(hátha keresnek rajzolót) mindenféle fogorvost, a környéken és a kicsit távolabb lévő nagyvárosban. Hátha! Sosem lehet tudni, hogy mikor jön össze. S ne csak a hirdetéseket böngészd, hanem nyugodtan beadhatod te magad oda, ahová gondolod, hogy megfelelsz.

Sok sikert és kitartást, mert ez nem megy egyik napról a másikra.

2010. márc. 8. 07:20
 18/25 A kérdező kommentje:
A hasznos válaszokat köszönöm, a nyelvtan tanárok meg kerüljenek!
2010. márc. 8. 13:13
 19/25 anonim ***** válasza:

Figyelj, itt nem arról van szó, hogy "mindent a pénzért", a többiek sem azért mennek el, mert olyan marha pénzéhesek és hazaárulók, hanem mert egyszerűen vagy éhen döglenek, vagy egy növény igényszintjén vergődnek a nulla pénzből, és ezt lelkileg nem lehet kibírni fiatalon, bármennyire is hiányzik a család. Lehet finnyáskodni, meg kikötéseket tenni, csak tudod van az a pont, amikor ezek az elképzelések szart se érnek, mert mondjuk az embernek kajára sincs pénze.

A kérdéshez: én is nagyon szarul éltem meg amikor munkanélküli voltam három évig. Borzasztó volt.

2010. márc. 8. 13:40
 20/25 anonim ***** válasza:

Életem talán legszörnyűbb pár éve volt amikor munkanélküli voltam, szorongtam, nem tudtam aludni, bűntudatom volt stb. És nem is azért, mert pénzem nem volt, hanem mert teljesen kilátástalan volt a megélhetésem, az életem feleslegesnek tűnt, ráadásul anyukám tartott el, ami miatt szörnyű bűntudatom volt.

Ezért felforgattam mindent, hogy dolgozhassak, és elmentem pár évre hajóra. Először szörnyű volt, mert borzasztóan hiányzott az anyukám és a tesóm, de úgy voltam vele, hogy az egy dolog, hogy nekem szar a távollét, viszont az meg nekik rossz, ha rajtuk élősködöm, szóval akkor inkább nekem legyen rossz, minthogy az ő vérüket szívjam.

(Elég szép pénzt kerestem amúgy, ami nagyrészét kiteszi a mostani megélhetésemnek.)

2010. márc. 8. 15:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!