Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Dolgozik valaki targoncavezető...

Dolgozik valaki targoncavezetőként Németországba? Ha igen vélemény?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Most végeztem a tanfolyammal megvan a Vezetőüléses gáz, és Gyalogkíséretű elektromos targoncára a jogsim, ez mellé még kaptam egy OKJ-s Raktáros szakmát.

Németországba szeretnénk kimenni dolgozni nemsokára, alap nyelvtudással de folyamatosan fejlesztem, barátnőm jól tud nagyon és vele beszélgetünk és próbálunk mindketten egyre jobban beszélni németül.

Biztosan van targoncás Magyarországról az ők tapasztalataikra lennék kíváncsi, meg persze a kint élő magyarok tapasztalataira.

- Mennyire fizet jól? (Az oktatónk szerint van ahol 2000 eurót is fizetnek, de néztem állást általában 1400-at írnak)

- Ebből menyit tudtok félretenni?

- Munkáról egy kis ismertető?

- Milyenek a németek a magyarokkal szemben? főnökök, munkatársak, stb...

Barátnőmmel szeretnénk kimenni pár évre, hogy megalapozhassuk az életünket anyagilag.

Mind a ketten nagyon elszántak vagyunk, a barátnőm pl. rajong Németországért és a nyelvért is.

Nem gondoljuk ,hogy egyből több százezreket tudunk félretenni, és tisztában vagyok vele, hogy az elején elég szűkös az élet, de nem vagyunk túl nagyravágyóak, csak már meguntuk ezt a sz_rságot ami itt megy.

Az egészről szeretnénk nagyon sok infót begyűjteni mindenhonnan, hogy a kockázatot minimalizáljuk.

A német nyelv nekem is fog annyira menni, hogy bármit eltudjak magamnak intézni, mer tudom, hogy főleg a nyelvtudás a legfontosabb!

Ha nem tettem fel olyan kérdést de szerinted hasznos lehet nyugodtan írd le nekem minden infó hasznos a német munkavállalással!

Köszönöm!

2015. aug. 4. 01:25
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Ráadásul ahol olcsóbb a lakhatás, ott általában autó is kelleni fog és Németországban picivel súlyosabbak a szervizköltségek, mint itthon.
2015. aug. 4. 10:54
 12/18 A kérdező kommentje:
Meg azt hallottam hogy a tömegközlekedés baromi drága... Ez igaz?
2015. aug. 4. 10:57
 13/18 anonim ***** válasza:

"Mások szakma nélkül mennek ki 0 nyelvtudással és bejön nekik."

Aki 0 nyelvtudással és szakma nélkül ment ki, olyantól eddig csak olyat hallottam, hogy magyar cégen keresztül, 1000-1200 Euróért, tömegszálláson lakva, spagettin élve robotolt, hogy havi 100-200 Eurót félre tudjon tenni. Biztos van, akinek ez bejön, de ha ilyenek a kilátások, akkor én inkább beleölnék egy kis időt és energiát, hogy megtanuljam a nyelvet és egy olyan szakmát, amit meg is fizetnek.

2015. aug. 4. 10:58
 14/18 anonim ***** válasza:
Németországban talán!
2015. aug. 4. 11:03
 15/18 anonim ***** válasza:
#12: Városi havi bérlet 60-80 Euró, vonaljegy kb 2.50, taxi 3-4 EUR alapdíj + 1.5/km, vonat attól függ, hogy mennyit utazol és havonta hányszor, railpass bérletek elég drágák.
2015. aug. 4. 11:07
 16/18 anonim ***** válasza:

"Mások szakma nélkül mennek ki 0 nyelvtudással és bejön nekik."

Neked sincs szakmad, a targoncavezeto az nem szakma.

En nem hallottam ilyen sikersztorikat, en talalkoztam olyannal (nem is eggyel) aki keresett felsofoku vegzettseggel, nyelvtudassal probalkozott aztan koppant egy nagyot mert elhitte az otthoni dumat hogy Nemetorszagban minden olcsobb, aztan amikor itt elt mar fel eve akkor rajott hogy ha egy picit nivosabb eletet akar elni akkor az baromi draga.

Mondom, elobb keres munkat, ha van, akkor nezz lakas utan.

Raadasul az sem biztos hogy a baratnod is talal ugyanott melot ahol te, erre csak nagyvarosokban van nemi esely -> baromi draga az elet.

2015. aug. 4. 11:08
 17/18 anonim ***** válasza:
48%

Te utolso ****

Mi az hogy a targoncavezető nem szakma? Szakma. Másrészt: a melós ne álmodozzon, hanem dolgozzon. Az élete sose lesz nívós, félrerakni nem tud németben se. Én is látom, hogy ott is rabszolgameló van, nem csak itthon. Olyat kell kitalálni, amit kevesen csinálnak, de van rá fizetőképes kereslet, és nem másnak kell dolgozni. De persze ez nehéz és veszélyes ..

2015. okt. 6. 10:52
 18/18 anonim ***** válasza:
Egyetértek, én sem nevezném szakmának a targoncavezetőt, viszont a kérdezőnek van mellé valami raktáros OKJ-ja és Németországban mindig hiány van raktári munkásokból, főleg olyanokból, akik elméletileg tudják is, hogy mit kell csinálni.
2015. okt. 6. 12:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!