Miért mondják sokan hogy közvetítővel nem éri meg kimenni Angliába dolgozni? MIÉRT? Valaki magyarázza már el a KONKRÉT okát!
Figyelt kérdés
El nem tudom képzelni. Egy ismerősöm van kinn, de ő 2 hónap alatt semmilyen munkát nem kapott. Ha kimegy az ember közvetítővel legalább lesz munkája.2015. júl. 23. 08:37
11/13 Bob the builder válasza:
Ehhez azt adnám hozzá,hogy ismertem egy Magyar párt akik közvetítővel jöttek ki. kaptak egy nulla órás szerződést (nem volt garantált munkaórájuk) és egyetlen nap fizetett szabadságot sem kaptak a szerződésük alapján.
12/13 anonim válasza:
Talán mert semmi garancia arra, hogy a közvetítő nem ver át. Konkrét péla: pár éve kijöttünk a párommal Angliába, mi is a közvetítői segítséget választottuk. Kezdetnek 200 font/fő, cserébe fix szállás, fix munka, adott az interjú napja, a munkakezdés ideje. Mire leszálltunk a repülőről, kiderült, hogy módosult minden, amiről szó volt, még a város sem stimmelt. Kocsival értünk jöttek, éjszaka meg is érkeztünk a szállásra, ahol ugyancsak elkértek programdíjat, a szállás költségen felül, mit tehettünk volna, kifizettük. A szálláson se fűtés, se víz nem volt az első éjszaka, a falakon lyukak, tél volt, befújt a szél, vastag penész mindenhol stb, mindez havi 450ért kettőnknek egy kicsi padlásszobában. Kiderült, a magyarországi programdíj a szerzdésben leírtakkal ellentétben arra vonatkozott, hogy kiközvetítenek a szállást adó céghez, a kinti pedig hogy segít elindulni, banszámla nyitás, ni szám igénylés stb. (ezeket is később magunknak kellett intézni, nem segítettek) A munkáról szó sem esett, mert ők (angliai cég, amúgy szlovákok voltak) nem munkaközvetítők csak néha tudnak segíteni, nekünk pont nem. 2 hetet vártunk, ment a számonkérés minkét céghez hogy mégis mi lesz az igért munkával, de egymásra mutogattak, hogy a másik dolga lenne. Közben a lakbért fizetni kell, enni kell, megy a pénz. Majd elkezdtünk mi munkát keresni, bankszámlát stb intézni, szerencsére sikerült pár napon belül munkát találnunk, sajnos volt néhány sorstársunk, nekik vagy elfogyott a pénzük, még a hazaútra is otthonról kértek, vagy besokalltak x hét után és hazamentek. Elköltöztünk arról a retek szállásról, egy 2 szobás házat béreltünk ugyanúgy 450ért. Tehát ha nincs közvetítő, akkor nem várunk 2 hetet hogy munkát keressünk, nem fizetünk ki majdnem ezer fontot programdíjnak. Ez az én konkrét okom, amiért nem javaslom a közvetítőt.
13/13 anonim válasza:
hogy mondjak jót is: én is közvetítővel jöttem. úgy, hogy előtte volt az angol fejesekkel OTTHON interjú. tehát, nem befizettem némi pénzt (nem fizettem be semmit, sőt, ők mondták, hogy törvényellenes), hanem az ügynökség kapcsolatban volt az angliai céggel, a cég fejesei repültek Pestre, ott volt az interjú, és ők döntöttek, hogy felvesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!