Reális a keresetem?

Figyelt kérdés

Két cégnél dolgozok, egy a tulajdonos.

Egyiknél bruttó 130e (ipartelepi szolgáltató)

Itt számlázok, számlát hordok ki cégeknek, pénztárt kezelek,számlák után pénzt hajtok be, postára, banka járok, ügyfelekkel tartok kapcsolatot. A telepen a többi cég gondjaival foglalkozok pl: nincs víz áram stb...

Másiknál bruttó 20e (faipari)

Itt Szállítok, árut szerzek be, segítek az üzletben árút kipakolni, céges autók papírjait rendezem, üzem munkások napi munkajelentését kezelem, bank, posta.

Ezt mind 1 nap 8 órában.

Szerintetek reális a fizetésem? Br: 150.000 és kapok nettó 95.000 Ft-ot.

#fizetés #munka #munkabér #reális fizetés
2015. júl. 16. 17:44
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
72%

És melyik munka hány órás?

Mármint a szerződésben.

Ill. az egyikben rendesen le van írva, hogy a béred 20 ezer ft?

Biztos vagy abban, hogy be is vagy jelentve, nem csak kamu szerződés? Mert 2 munkahelyre dolzni egy időben elég gyanús. A NAV honlapján meg lehet nézni, hogy fizetik-e utánad a járulékokat. Vagy csak besétálsz ügyfélfogadási időben, és megnézik. Mert a leírásod alapján egyáltalán nem vagyok benne biztos.

Sejtettem, hogy a pénzügyes dolgot fogjátok felhozni, de valójában mi is szerepel a munkaköri leírásodban? Számlázás, kifizetés, pénzügyek kezelése? Ezt se nagyon hiszem. Szerintem valami tök egyszerű dolog, és ez csak amolyan "plusz", amit rád bíztak, mert kellett valaki, aki megcsinálja. Te nem vagy hivatalosan se pénzügyes, se semmi hasonló.

Aki pénzügyekkel foglalkozik rendes állásban, az nem pakol árut!!!!!!

Egy kis adalék: van egy kedves ismerősöm, szegény már 50 felett van, nemrég küldték el, az önkormányzat alkalmazásában állt, egy kórházban, mint közalkalmazott. Na ő pénzügyes volt, kasszában ült, a kórházi befizetéseket kezelte, naponta milliókkal dolgozott. Egyszer eltűnt egy kis pénz, őt kirúgták, pedig nem tudták rábizonyítani. (A város annyira csóró, hogy se kamera, se széf nem volt, az illető pedig elment ebédelni, mint éveken át minden nap. Csak eddig nem történt lopás, most pedig igen.)

Na de a lényeg. Tudod, mennyit keresett???

Minimálbért!!!!!!!!!

Pénzügyesként, diplomával, 50+ évesen, sok-sok gyakorlattal! (előtte több bankban dolgozott, ott sokkal jobban lehet keresni.)

Javaslom, ha tényleg megvan hozzá a végzettséged, hogy pénzzel dolgozhass, akkor ne árut pakolj, hanem keress állást a bankszektorban. Ha meg nincs, akkor marad ez, de egy ilyen vegyes munkakörhöz, továbbra is állítom, hogy ez egy átlagos, normális fizetés.

Ha hirtelen kapna a főnököd egy munkaügyi ellenőrzést, fix, hogy téged úgy állítana be, hogy "ő itt az áruátvevő srác!", nem pedig mint pénzügyi ügyintézőt.

2015. júl. 16. 18:44
 12/13 anonim ***** válasza:
Teljesen reális!
2015. júl. 17. 07:10
 13/13 anonim ***** válasza:

Kicsit kevésnek tűnik, de vidéken akár reális fizetés is lehet. Legalább rendesen be vagy jelentve.

Ha tudsz jobban fizetőt akkor viszont dobbants, lehet azért találni.

Valaki írta, hogy havi 20 ezer nem lehet legális bér - neki nincs igaza. Nyilván ahol bruttó 20 ezret dolgozol ott kb havi 20-25 órát dolgozol, ha jól értettem a 2 állásod együtt 8 óra (így egy kicsit olyan, mintha egy égen belül lenne 2 munkaköröd, a két külön szerződésre meg azért volt szükség mert 2 cégről van szó).

2015. júl. 17. 07:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!