Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Elmagyaráznátok ezt nekem?

Elmagyaráznátok ezt nekem?

Figyelt kérdés

Ugye vannak az álláshirdetések,ahol első körben leírják az adott állás kapcsolatos elvárásokat,nyelvtudás,szakképzettség,tapasztalat stb.

Namármost ezek mellé odaírják "amit kínálunk" néven általában ,hogy te mint munkavállaló mire számíthatsz juttatások terén.

Több helyen odaírják,hogy "VERSENYKÉPES FIZETÉS".

Ez mit jelent egészen konkrétan?

2015. júl. 12. 12:19
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

értem,de mennyire helyi az a helyi mukaerőpiac?

Filozófiai kérdés:

Érdemes-e a mai közös európai munkaerőpiacon ilyen állításokkal "csábítani" a honi munkavállalókat?

2015. júl. 12. 13:46
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Annyira helyi, mint amennyire adott teruleten a munkaero nem mobilis. Csabitani barmivel erdemes, amire harapnak az emberek, de mint utaltam ra, aki bedol a "versenykepes"-nek, az egy hozzad hasonlo egyszeru ember lehet.
2015. júl. 12. 13:53
 13/19 A kérdező kommentje:

Valószínűleg akkor ,ha olyan magasan kvalifikált munkaerőt szeretne alkalmazni.

Minél magasabban kvalifikált,szakmai guru annál nagyobb a valószínűsége.

Nehogy azt hidd,hogy Pestről nem mentek el emberek más országokba dolgozni.Nem is kevesen.

2015. júl. 12. 13:54
 14/19 A kérdező kommentje:

Hol írtam ilyet,hogy bedőltem neki.

Épp azért kérdeztem,mert bizonytalan voltam.

2015. júl. 12. 13:55
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

"hát de pont,hogy ez nem igaz.

Ha elolvastad volna,fentebb már részleteztem"

-->

"ugyanazok a feltételek mellett."

Ezt érted? Szerintem nem. Mert akkor tudnád, hogy a Bécs és Budapest nem ugyanaz.

2015. júl. 12. 13:57
 16/19 A kérdező kommentje:

Melyek azok az ugyanolyan feltételek?

Ha lehet ne rébuszokban beszélgessünk.

2015. júl. 12. 14:00
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

"Hol írtam ilyet,hogy bedőltem neki.

Épp azért kérdeztem,mert bizonytalan voltam."

Ha annyira komolyan vetted, hogy meg akartad erteni, akkor egy ideig bedoltel neki.

2015. júl. 12. 14:00
 18/19 A kérdező kommentje:

Sejtettem,nem voltam benne biztos,hogy át akarják-e verni az embert.

Pl.:

Mondjuk ott van az Audi Győrben.

Ha ő odaírja,hogy versenyképes fizetés,akkor joggal gondolhatná,az ember,hogy magához akarja csábítani a kvalifikált munkaerőt és versenyképesen fogja megfizetni.

A magasan kvalifikált munkaerő meg megteheti,hogy elmegy Ausztriába,Németországba.

2015. júl. 12. 14:08
 19/19 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező, a logikád alapján még Németországban sem lenne munkavállaló, Magyarország pedig egyenesen kihalt lenne, mert akkor mindenki Luxemburgban, Monacoban vagy az Egyesült Arab Emirátusokban lenne hajlandó akár csak 2 fűszálat keresztbe tenni...

A kérdésre válaszolva: a "versenyképes fizetés" a hirdetésekben ugyanolyan maszlag, mint a jelentkezők részéről a "csapatjátékos", vagy "jó kommunikációs képesség". Beleírják mindenbe, mert jól hangzik, holott semmi konkrétumot nem takar.

2015. júl. 12. 21:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!