SSC-nél dolgozók: ügyfélszolgálaton milyen nyelvtudás kell?
Figyelt kérdés
Közép és felsőfok szintű elegendő-e vagy inkább felsőfokú szintű?2015. jún. 25. 12:21
1/7 anonim válasza:
Milyen az a "közép és felsőfok" szintű?
Vagy egyik, vagy másik, nem?
Általában 2 nyelv elvárt. Az egyikből felső, a másikból legalább közép.
2/7 A kérdező kommentje:
egyikből közép, másikból felső... :) köszi.
2015. jún. 26. 15:53
3/7 anonim válasza:
Egy középfok jó ha van, viszont a fő nyelvből nem elég a felsőfok, főleg, ha telefont is kell kezelni.
4/7 anonim válasza:
Miért 3-as, áruld már el, hogy mi van a felsőfokú nyelvtudás felett?
Natív? Azt egyetlen egy (tiszta) magyar sem képes teljesíteni. Még akkor sem, ha kint él éveket.
Nem nyelvvizsgát, hanem nyelvtudást kérnek egy ilyen munkakörhöz.
5/7 anonim válasza:
Felsőfok felett van még mesterfok, ami már tényleg normális nyelvtudást jelent. Készítettem fel kb egy tucatnyi embert felsőfokra, át is mentek mind, de az a tudás édeskevés 80 éves skót bácsik panaszának értő, udvarias és szakmai panaszkezeléséhez. Saját környezetemből tudom, hogy aki sima felsőfokkal megy neki egy ilyesminek, az vért izzad. Nem az akcentus a probléma, hanem az értés. Egy hat általánost végzett másodgenerációs manchesteri bevándorlót is meg kell ám érteni, aki üvölt, mert nem akar fizetni az igénybe vett szolgáltatásért.
6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm. És ehhez képest felveszik azt is, aki "csak" felsőfokon beszél?
2015. jún. 30. 15:41
7/7 anonim válasza:
Bőven. A 3-as csak beszél, én benne dolgozok.
B2 angol nyelvvizsgával, C1 szövegértéssel (vállalati szintfelmérő).
C1 német nyelvvizsgával, C1 céges besorolással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!