Határozott idejű munkaviszonyom február 28-án lejárt. Ma voltam bent dolgozni, a főnököm tudtával (már régebben adott ki mára is feladatot). Akkor most valóban határozatlan lett a munkaviszonyom? És ha igen, hogyan tudnám ezt érvényesíteni?
Igen, ma is dolgozom. Szerintem úgy tervezik, hogy majd kapok még egy határozott idejű szerződést, de én inkább ezt váltanám határozatlanra...
Kedves utolsó előtti válaszoló: most akkor a munkáltatónak jelezzem, hogy már határozatlan vagyok, vagy hogy?
Ja és a tegnapi munkám miatt a céges papírokon ott az aláírásom, szóval nem tudják letagadni, hogy dolgoztam tegnap.
A munkaszerződésed közös megegyezéssel módosíthatjátok, tehát ha aláírsz egy újabb határozott idejű munkaszerződést, akkor kvázi-ráutaló magatartással ezt meg is teszed - hozzáteszem, abszolút szabálytalanul.
A te szerződésed minden további papírozás NÉLKÜL határozatlan idejű, a bíróság bármilyen perben ezt ki is mondja, ha arra kerülne a sor.
Ha kapsz egy újabb határozott idejű munkaszerződést, jelezd a munkaügyesnek, hogy semmi szükség rá, számodra ideálisabb a határozatlan idejű szerződés, amellyé a legutóbbi szerződésed alakult. Ezt a munkaügyes is tudni fogja...
A kérdés, hogy mivel jársz tulajdonképpen jobban. Hiszen ha "nagyon pattogsz", akkor könnyen kirúghatnak - hiszen határozatlan idejű szerződés esetén a felmondási időt betartva ezt megtehetik. Még csak a felmondási indok is helytálló, a munkakör érdekmúlására fog tudni hivatkozni (hiszen előtte határozott időre foglalkoztatott, így jogosan érvelhet azzal, hogy már nincs szükség a munkakörre.)
Tehát ésszel, a cég hozzáállásán is múlik, hogy mi a helyes lépés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!