Határozott idejű munkaviszonyom február 28-án lejárt. Ma voltam bent dolgozni, a főnököm tudtával (már régebben adott ki mára is feladatot). Akkor most valóban határozatlan lett a munkaviszonyom? És ha igen, hogyan tudnám ezt érvényesíteni?
Az előttem szólónak: A munkaszerződésével bizonyítja és azzal a ténnyel, hogy nincs meg a kilépőpapírja február 28-i dátummal. Ezen tények a hatályos munkajogi szabályok szerint a szerződés SZÖVEGEZÉSÉTŐL függetlenül elégségesek arra, hogy a határozott idejű szerződést határozatlan idejűvé - és ha az ezzel kapcsolatos kérdések, pl. felmondási idő nem szabályozott, akkor a munka törvénykönyve és kapcsolt jogszabályok az irányadóak - váljon.
Tehát ha te MA kapod meg a leszámolópapírjaidat, annyit kell rávezetned a cégnél maradóra, hogy átvettem: 2010. március 2. Ez a tény és az aláírásod ELÉGSÉGES arra, hogy a szerződés érvényben maradjon. Így legalább egy havi felmondási idő meg fog illetni.
A munkáltatót pedig kötelezik a határozatlan idejű szerződésre vonatkozó jogszabályok. Tehát ha nem jelent be - de számodra ezt közli, akkor elég rendesen munkajogi jogszabályt sért, amelynek következménye lesz.
Az biztos, hogy ha te február 28-a utáni napon dolgoztál és ezt a munkáltatói jogok gyakorlójának tudtával tetted, akkor munkaviszonyod határozatlan idejűvé vált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!