Budapesten lehet munkát találni érettségivel?
Haverom éretségi nélkül keres havi kb nettó 200ezret (és őszinte leszek, elég gyenge ez abban a társaságban ahol dolgozom), másik éretségivel ennél sokkal többet, és a legtöbb ismerősöm Pesten éretségivel keres alsó hangon nettó 150ezer+ forintot... ja és én is otthagytam az egyetemet, mert több száz ezer amíg befejezed, vagy akár milliók ha lakást/kolit is fizeted, meg ugye kaja meg szórakozás, közben alig lehet dolgozni, utána meg másnak mutogatod, hogy mit tudsz a diplomáddal, és akkor ő eldönti, hogy alkalmaz-e vagy nem... ja és azt is megmondja mennyiért fogod azt csinálni amit ő mondd.
Diploma csak akkor kell, ha az államnak akarsz dolgozni, aki megint nem fog túlfizetni, vagy orvos akarsz lenni, mérnök, és konkértan pl építész mérnök, akkor igen, kell a diploma.
Ha jól akarsz keresni, saját vállalkozást indítani, ami manapság a normális, akkor nem kell 5 évet egyetemen tölteni, hanem 2 év alatt elolvasol 50-100 könyvet arról ami érdekel, személyiségfejlesztés, üzlet kiépítése, marketing, eladás, emberek vezetése, magáról a munkáról amit csinálni akarsz, meg az a két év alatt dolgozol akármit, hogy megtanuld az milyen amikor beosztott vagy. Utána talász embert akinek van pénze, de nem akar dolgozni, ő adja a pénzt, te dolgozol, építed az üzletet, ez így meg egy ideig, majd pár év múlva, annyit keresel, hogy a három diplomás haverjaid 300ezres fizetése eltörpül a tied mellett.
Az én átlagfizetésem nettó 300ezer, és ez csak emelkedik. Most vagyok 21éves. Szerintem megéri úgy csinálni, ahogy mondom.
Ez engem is érdekelne. :) (mmint a 300 ezres fizetésű 21 éves emberke)
Én is 21 éves vagyok, és most fejeztem be a sulit. Sokan a korosztályomból még évekig tanulni fognak, te meg már ennyit keresel... :O Oszd meg a titkot :D
A kérdésre válaszolva, pedig persze, csomó munka van, amihez nem kell képzettség, de általában olyan a fizu is.. Bolti eladó, pénztáros, árufeltöltő, raktári dolgozó akárhol, akármikor lehetsz. Beszéljünk akár egy élelmiszer boltról, egy jó nevű divatcégről, egy lakberendezési áruházról, vagy akár egy piaci/aluljáróban lévő bódéról.
Vendéglátásban is folyamatosan van meló, képzettség nélkülieknek is. Ez még jobban is fizet, viszont napi 12 órákkal minimum kell számolni heti 4-5 napon... Pizzériákba pl. bármikor vesznek fel konyhai kisegítőket, pizzaszakácsokat (ami nem szakács okj!).
a 300-as vagyok.
A pénzt jutalékos rendszerben lehet megkeresni.
Ha fix a fizetésed, és azért mész, hogy mennyit fizetnek, akkor nem fogsz sokat keresni. Az olyan hogy megkérdezel valakit, hogy mennyit fizet neked azért a munkáért, persze hogy nem fog sokat, az neki rossz lenne.
A fix fizetés mellett csinálhatsz akármit, nagyon kevés az esélye, hogy előbbre juss. Van rá lehetőség, de azért ahhoz kell a diploma, mert ugye másnak dolgozol, neki meg kell mutasd, hogy tanultál ilyet.
Jutalékos rendszerben nem azt mondják meg mennyiért dolgozol, hanem hogy mit kell csinálni.
Van egy munka, csinálsz több százezres vagy milliós forgalmat, abból lejön az adó meg egyéb, és neked megmarad egy x összeg. A munkáltatód akkor örül ha te sokat kerestél, mert akkor ő meg még többet.
Ilyen az ingatlanozás, taxizás, eladás (nem bolti eladó, hanem értékesítő) és még sok más ahol azt mondják a fix fizetés nulla forint, de valójában ennél is kevesebb a fix. Nekem havi minusz 25ezer forint, ez az adó amit be kell fizetnem, meg persze a telefonra korlátlan kell, az 12ezer, tehát hogy tudjak dolgozni, meg kell keresnem kb 37ezer forintot plusz a lakás, rezsi, kaja, szórakozás stb.
Röviden: nem azt kell keresni, hogy mennyit fizetnek, mert soha nem fognak eleget, sőt, keveset fognak. Azt kell nézni, hogy jutalékos rendszer legyen, mert akkor az egész cég azon van, hogy te sokat keress, mert akkor ők még többet fognak.
Ez számomra is egy teljesen idegen dolog volt, de változnak az idők, már nem válik be amit anyud mondott, akármennyire is jó szívvel mondta, az a 20. század volt még, és az elmúlt 15 évben rengeteg minden változott.
Mostmár aki nem azon tevékenykedik, hogy saját vállalkozás legyen, szegény marad, de legjobb esetben is csak középosztálybeli, ami elég kevés a jó élethez.
Fogadjátok meg a tanácsom, és ne azon agyaljatok hogy milyen egyetemet fejezzek be, hanem hogy mit akarok az életben csinálni, és miért.
Olvassátok el Brian Tracy-Célok című könyvét, Brian tracy - önbizalom, és még ezen kívül a többit is ajánlom. A milliomos elme titkai, gazgad papa szegény papa... ezeket olvassátok el, meg keressetek még neten másokat is erről.
u.i.:
Én tudom hogy szeretne mindenki gazdag lenni, de csak szeretnél, vagy akarsz is, és teszel is érte?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!