Én ezt nem értem, valaki eltudja magyarázni?
Sok helyen olvastam hogy végzettség mérnök info bsc,de a pozíció:minőségügyi .Akkor ez hogy van? De itt van ahol olvastam:
És itt lehet olvasni hogy területvezetőnek menne meg stb.
Meg minőségügyi ellenőr...
Folyami mérnök mit csinál és hol lehet elvégezni?
Területvezető hogy lehet valaki?
A lean mérnök mit csinál?
Tudom hogy egy kicsit zavaros de nem tudom jobban elmagyarázni ,jó lenne ha valaki elmondaná.
területvezető ill a folyamatmérnök egy beosztás, az, hogy milyen végzettség szükséges hozzá, függ a technológiától, amit a cég csinál - nyilván egy hegesztési folyamathoz elsősorban hegesztőmérnököket, egy összeszerelési folyamathoz meg gépészmérnököket alkalmaznak, de ez nincs kőbe vésve
területvezetők managerek, akik egy-egy gyártási területet vezetnek
a folyamatmérnökök feladata, hogy biztosítsák, hogy az adott gyártási folyamat megfelelően menjen
a minőségügyi mérnök trükkösebb, el lehet végezni egyetemen is, de nagyon sok minőségügyi mérnök pozícióban dolgozó ember egyéb mérnöki végzettséggel rendelkezik - feladatuk, hogy kivizsgálják és próbáljanak javítani a gyártásból adódó minőségügyi hibákon, vagy kezeljék a vevői reklamációkat, tartsák a kapcsolatot a vevővel, esetleg a beszállítói ügyekkel foglalkozzanak pl. reklamáljanak a beszállítónak...emellett vannak olyan minőségügyi rendszermérnökök, akik a minőségügyi rendszernek pl iso/ts 16949, iso 9001 való megfelelésről gondoskodjanak
a minőségügyi ellenőrök azok, akik a gyártósoron vagy laborban ellenőrzik, hogy az adott gyártott termék megfelel-e az elvárásoknak és minősítik a terméket
a lean mérnökök azok, akik egy cégen belül a lean tevékenységeket koordinálják , leanről a wiki-n olvashatsz pl : [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!