Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szakmunkásklnt jól lehet...

Szakmunkásklnt jól lehet keresni Magyarországon?

Figyelt kérdés

Ilyenekre gondolok, hogy burkoló, villanyszerelő, kőműves, stb.

A szüleim azt szeretnék hogy menjek egyetemre, tanuljak mert megéri, de sok ismerősöm (30-as éveikben) szakmunkásként végzett és most már gyönyörű kertesházakban élnek, míg szüleim diplomások, és még is szűkösen vagyunk egy panellakásban!

A szüleim azt mondják hogy nem fognak támogatni ha nem megyek egyetemre, de így is vállalom a riziót, egyszerűen nem értem miért tanuljak ha nem fog a befektetés megtérülni? Burkoló szeretnék lenni, de a szüleim mindenképp valamilyen IT / mérnöki pályát protezsálnak....

2015. jún. 17. 09:53
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Simán. Mind ÁFA csaló, így nekik a 20 ezres bevétel egy bekötésért tényleg 20.000 Ft, nem pedig úgy, mint a munkavállalóknál, akiknek a bruttó+szochó+szakképzési 20.000 a valóságban kb 8000 nettó.

Szóval lazán megéri szakmunkásnak menni szerintem. Ha kellően jól ismered a Miniszter Elnök Urat, akkor gázszerelőként akár milliárdos is lehetsz.

2015. jún. 17. 12:39
 12/17 A kérdező kommentje:
Hát...oké. Elolvastam a válaszokat. Személy szerint inkább szoftverfejlesztéssel foglalkoznék. A szüleim BME villamosmérnök vagy ELTE programtervező informatikust szuggerálják. A burkolót nem :(
2015. jún. 17. 13:07
 13/17 anonim ***** válasza:
Igazuk van.
2015. jún. 17. 13:08
 14/17 anonim ***** válasza:

ÉN a BME vagy ÓE villamosmérnökit javaslom,azzal lehetsz szoftverfejlesztő is,de akár hardverfejlesztő sőt autóiparban is dolgozhatsz.

Én most ha menni kellene oda mennék.

2015. jún. 17. 14:49
 15/17 anonim ***** válasza:

" IT/más mérnöki területen is csak

akkor fogsz jól keresni, ha jó vagy a

szakmádban..."

Hát ezzel vitatkoznék. Szerintem sokkal jobb "rosszul" keresni IT mérnökként és így csak netto 150-200 ezret hazavinni kényelmes munkával mint más területen sok-sok túlórával, fizikai munkával megkeresni ugyanennyit vagy ennyit se.

2015. jún. 17. 17:00
 16/17 anonim ***** válasza:

Azért burkoló és burkoló között is van különbség.

Nem mindegy hogy céged van, folyamatosan pályázol, hajtod a munkát, embereid vannak, és egyszerre 5-10 helyen dolgozol, akkor havi szinten több 10 milliós forgalmad is lehet, ha nem több. Persze ehhez némileg több rátermettség és tudás kell, meg nem kevés kezdő tőke.

Vagy nem mindegy hogy évi 1 millióért pakolod a lapokat reggeltől estig. Na meg, azért hogy ne legyen olyan szép a történet, építőiparban kb alap dolog a 10 órás munkarend (plusz utazás), és marhára nem ímmel-ámmal dolgozol, mert határidőre megy minden, és mindig fele annyi időd van mint amennyi kellene. Plusz nagyobb hajtásnál ott van 2 műszakos munkarend, és a hétvégék is legtöbbször mennek a levesbe.

2015. jún. 17. 18:43
 17/17 anonim ***** válasza:

Az tök jó, hogy ismersz egy burkolót aki 1 millát keres, de akármit rátennék, hogy vállalkozik és a jövedelme nagy része fekete. Általánosságban messze jobb fizetés és munkakörülmények várnak rád egy IT/mérnöki/orvosi/normális gazdasági diplomával.

Mondjuk azért a ló túlsó oldalára se essünk át, nem lesz minden mérnök meg programozó vezető és a nagy részük soha nem fog milliókat keresni. A kezdő mérnök fizu 200-300 között van kézhez és ebből nem lesz csak úgy pikk-pakk millió. Kb azt lehet elmondni, hogy normális diplomával a kezdő fizetés akkora, amekkora egy jó szakmunkással a plafon. Ami azért nagyon nem mindegy.

Amúgy szerintem jelenleg egy mérnökinfó/programtervező informatikus diplomával többre mész, minden statisztika szerint az informatikai szakon végzettek keresnek a legtöbbet.

[link]

2015. jún. 20. 12:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!