Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan osszunk prémiumot?

Hogyan osszunk prémiumot?

Figyelt kérdés

Irodai munkacsapat, 15 dolgozó, +2 főnök, aki tulaj.

Mondták, hogy prémiumra van kilátás, de nem tudják hogyan, mi alapján osszák szét.

Ebben kellene némi segítség!

2-3-as csoportokban azonos területen vannak a dolgozók, azaz nem mindenki ugyanazt csinálja, ami alapján dönteni lehet. A cég bevétele viszont komplett csapatmunka, azaz ha valaki nem dolgozik rendesen, akkor elmarad a bevétel a várttól.

Viszont valahogyan mégiscsak ki kellene osztani a prémiumot. Ha mindenki azonosan kap (fix vagy %), akkor nem fer, mert van aki már 5 perccel munka vége előtt pakolgat, van aki meg 5 perccel munkakezdés előtt már ül a helyén és dolgozik. Persze ezt nem látja a főnök általában, így ő nem tud már ítélni ez ügyben.

Van-e valamilyen bevált taktika ilyen esetben? Hogyan, miként lehet ilyenkor ítélni?

2015. jún. 12. 14:19
 1/8 anonim ***** válasza:
91%
5 perccel a munka vége előtt már pakol??? Isten bocsássa meg neki ezt a gaztettet.::D Én mindenkinek ugyanannyit adnék és kész. 5 perccel előbb befejezni a munkát megbocsájtható bűn.
2015. jún. 12. 14:24
 2/8 anonim ***** válasza:
82%

vagy mindenki egyenlő pénzt kap, vagy arányosan a fizujával.

ez az 5 perccel vége előtt pakolgat egy agyrém dolog. te mondtad, hogy ha valaki nem csinálja jól, akkor bukik mindenki.

Ergó ha van prémiumra pénz, akkor jól dolgozik mindenki. Motiváló legyen ,h ha mégjobban dolgoznak, akkor legközelebb több prémium lehet.

2015. jún. 12. 14:31
 3/8 anonim ***** válasza:
Én a fizu adott %-át adnám.
2015. jún. 12. 15:30
 4/8 anonim ***** válasza:
Majd eldöntik a főnökök. Nem a dolgozó tiszte megmondani, hogy legyen prémium osztás. Főleg, hogy csak széthúzáshoz fog vezetni. Ami nálad már látszik is.
2015. jún. 12. 16:50
 5/8 anonim ***** válasza:

Odaállsz a nagykutyák elé és bemószerolód Piroskát,Sanyikát, stb. mint munkakerülők. Elregéled nekik az ő pénzüket is neked adják, mert te vagy itt a tuti, aki 5 perccel munkaidő után lép csak le. Te vagy a buzdító erő, a példamutatás jelképe, mindenki tisztel téged, stb...

Nélküled megállna a cég, ezért tegyenek meg partnernek!

2015. jún. 12. 17:05
 6/8 anonim ***** válasza:
60%

"van aki már 5 perccel munka vége előtt pakolgat, van aki meg 5 perccel munkakezdés előtt már ül a helyén és dolgozik. "

Munkahelyen ez a normális dolog!

Prémiumot mindenkinek egyenlően, az áskálódással meg állj le!

2015. jún. 12. 17:31
 7/8 anonim ***** válasza:
26%

Függetlenül a kérdezőtől , egyáltalán nem az segíti elő a jobb munkavégzést, ha nem tesznek különbséget az alkalmazottak között.

Nyilván 3 ember között is van jobb, rosszabb 15 között meg végképp .

Persze ahol alacsony a kereset ott csak feszültséget generál , ahol magasabb ott természetes módon elfogadják az emberek,hogy a jobb munka többet ér.

2015. jún. 12. 18:53
 8/8 anonim ***** válasza:

Ha 5 perccel munka vége előtt pakolgat, akkor csak betartja a munka törvénykönyvében leírtakat. Ugyanis a munkaterület előkészítése, és rendbetétele a munkaidő része, nem azon kívül köteles megcsinálni a dolgozó! :)

Nem az a lényeg, hogy ki mikor "pakolgat", hanem milyen módon tette oda magát a munkához. Szorgalmas-e, pontos-e, megbízható-e, vagy sem.

Az előző időszakhoz képest jobban teljesít vagy sem.

Én annak a dolgozónak is nagyobb összegű jutalmat adtam, aki nem tudta hozni a normát, viszont a többiekhez képest sokkal kevesebb selejtet gyártott. Mivel nagyon szépen dolgozott, hibátlan munkát adott ki a kezéből, de lassabban is csinálta. Én ezt is nagyon tudom értékelni, mivel a selejt javítása sok kieső idő, energia és pénz.

Inkább kettővel kevesebb legyen, de az jó!

Hasonlók alapján döntsön a főnök és még csak véletlenül se személyeskedésre alapozzátok a szétosztást, mert az tényleg munkahelyi feszültséget okoz, és jelentős károkat von a későbbiekben maga után.

2015. jún. 13. 06:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!