Merre célszerű állás után érdeklődni, ahol nem minimálbérrel szúrják ki az ember szemét? Bövebben lent
""és a nyelvtudás mércéje a nyelvvizsga..." "
Látszik még fiatal vagy. Tudod hány, nagy mellényű felsőfokúval rendelkezőt láttam én már hebegni-habogni egy-egy éles interjún? ha meg különféle akcentussal beszélőkkel beszéltek, köpni nyelni nem tudott némelyik. a papír önmagában az ég világon semmire sem jó, és erre a cégek is kezdenek rájönni ma már.
Nd én két dolgot tudok neked mondani. Ha van jó nyelvtudásod, tehát tudsz kommunikálni vele, akkor el tudsz menni hajóra szakácsnak, vagy konyhásnak, vagy felszolgálónak, vagy recepciósnak. Ott nagyon jól lehet keresni 1500 euró vagy még többet is, csak a hátránya, hogy rengeteget kell érte dolgozni, 7 napból 6 vagy 7 nap és 12-14 órákat, több rövidebb szünettel. És a közvetítésért kell fizetni a cégnek, aki közvetít és az útiköltség, ez úgy 200 ezer ft körül van, durván számolva. És közvetítő cégen keresztül érdemes csak kimenni.
A másik, ami egyszerűbb és kicsivel olcsóbb, hogy vagyonőrnek mész. Az úgy a vizsgákkal, vagyonőri kártyával együtt 130 ezer ft, de abban itthon el lehet helyezkedni és 120 ezret meg lehet havonta keresni, vagy ha szerencsés vagy még többet is. Más nincs, érettségivel lóxart nem lehet itthon kezdeni, max. call center, vagy valami tré gyári robotmunka, ha vidéki vagy és kész abból meg nem lesz saját életed. Ez van. Ez jutott a jövő generációnak és ez egyre rosszabb lesz, sajnos.
"Ott nagyon jól lehet keresni 1500 euró"
Tényleg csak 1500 euro? És az mitől "nagyon jó"? Ennyit itthon se nehéz keresni: ha megfelelő szakmád van akkor azért, ha semmi szakmád nincs de 12-14 órákat dolgozol heti 6-7 napon keresztül akkor meg azért érheted el ugyanezt a fizut.
Én azt hittem azért ilyen külföldi, hajós munkával 1500-nál lényegesen többet lehet keresni.
"Nyelvismeret és végzettség nélkül pedig csak a minimálbéres munkák maradnak"
Azért Budapesten mást is lehet találni. Vidéken pedig sokszor végzettség mellett is csak minimálbér vagy az sincs vagy lehet költözni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!