Mit csinál egy aktuárius?
Nemrég elkezdett érdekelni ez a munka, egy-két dolgot már hallottam róla, de nem tudom pontosan, hogy mit csinál, mennyire kemény meló, kb milyen a fizu itthon/ külföldön (pl. Svájcban), matekon kívül mi szükséges hozzá.
Egyébként még középsulis vagyok, csak érdeklődök, de nagyon régóta imádom a matekot, ELTE alkmatra szeretnék menni, amúgy programozás is érdekel. Minden választ köszönök:)
Marha nehéz volt rákeresni:
"Az aktuárius olyan szakember, aki a kockázatok pénzügyi hatásait elemzi, és a következtetésekből levont módszereket alkalmazza a gyakorlatban. Az aktuárius matematikai (valószínűség-számítási, statisztikai) és közgazdasági (pénzügyi, befektetési, számviteli) ismeretek felhasználásával, a gyakorlatban felhasználható, számszerűsített válaszokat ad a kockázatok pénzügyi hatásainak kezelésére."
Vagyis az értékteremtő munkától k. messze van.
" Előző: definilnád az értékteremtő
munkát nekem? Csak kiváncsiságból
kérdem."
Hagyd az ilyen hülyéket, szerintük aki nem a kukoricát kapálja egész nap az nem is végez munkát igazából. Mert csak az a munka, no, tanuld meg! ;-)
Persze 1-esnek az értékteremtő munka a mezőn van biztos,epret és kukoricát szedve.
Nyilván mert neki jobb nem jár.
Egy aktuárius kockázatokat elemez,matematikai modelleket állit fel,biztosítóknak dolgozik,hogy mi mennyire kockázatos és meghatározza hol és hogyan éri meg a casco-t beállítani például,vagy hogyan érdemes a baleset biztosítás összegét megadni vagy hogy KissJaúzsi nem biztosítható mert 3 agyvérzése volt fél év alatt és most meg szívkoszorúér betegsége van,ezeket számolja mi mennyire profitábilis,hogy az ügyfél is de a bank és vagy a biztosító is jól járjon.
Természetesen angol és vagy másik nyelv is érdemes,és a napi gazdasági híreket is érdemes tudni.
Programozás nem mindig kell,de neked az nem lesz gond mivel matekos agyad van.
Nagyon köszönöm az értelmes válaszokat :)
Azt hiszem most már tudom, ami érdekelt, a többit meg majd úgyis megtudom amikor lejön az ideje.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!