Szakácsok! Ti munka után nagyon fáradtak vagytok?
Szia! Férjem szakács.
Fiatalon Siófokon dolgozott, akkor 30 napból 30-at szezonban. télen volt kb heti 1 szabadnapja. Akkor még jobban bírja fizikailag az ember...
Amikor összejöttünk, felköltöztünk Pestre. Itt 15-20 napot kell dolgozni egy hónapban, ez már emberbarátibb. Változó, hogy naponta mennyit, 12-14-16 órát. Persze, hogy fáradt, mire hazaér, de azért még vacsizik, meg megbeszéljük a napot, kivel mi történt.
Most már "nyugdíjas helyen" van, 15 napot dolgozik 1 hónapban, napi 12-13 órát. De mivel van egy 2 éves fiunk, nem unatkozik a szabad napjain. Én dolgozok akkor, úgyhogy "teljes értékű szülő" azokon a napokon. Szerencsére a házimunkát is megcsinálja. A pihenés annyi, hogy a közös szabadnapokon 8-9-ig alszunk...
Hajón eleinte még nem, de szezon közepénél már kihasználsz szinte minden időt a pihenésre, vagy alvásra. Viszont 6-8 hónap után jön 3-5 hónap "semmittevés" itthon kezdetekben.
Azután ahogy alakítod magadnak az Életed.
Muterom öregotthonban dolgozik, kb. 30 éve
Havi 21-30 nap, napi 8 óra, 2en főznek 180 emberre
Én eddig 4 helyen dolgoztam ebből egy Magyarországon, 3 külföldön.
A magyar helyen 9-10 órát dolgoztam, persze néha volt egy kis túlóra, heti 5-6 nap.
Aztán egy külföldi étteremben, heti 5x8 óra, általában be is tartották a munkaidőt.
Egy másik étteremben már kevésbé, ott nem volt ritka a 15-16 órás műszak, jó esetben volt heti 1 szabadnap.
Egy szállodában pedig átlag napi 9 óra, heti 5-6 nap.
Én személy szerint 8-9 óra után még nem fáradok el nagyon, inkább 12 óra fölött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!