Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Munkaügyi központ által...

Munkaügyi központ által kiközvetített állással kapcsolatban milyen kötelezettségeim vannak?

Figyelt kérdés

A központ által kiküldött állás nem a környéken lenne, így jelentős utazási költségekkel járna és nem is igazán nekem való munkáról van szó. Munkanélküliként szerintem jól meggondolja az ember, hogy megéri-e egyáltalán azért az állásért...

Gondolom kötelező megjelenni a munkaadónál, de az állást is kötelező elfogadnom? Hogyan van ennek a menete egyáltalán??

Köszi!

2015. máj. 26. 10:25
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Ha a feltételek megvannak, akkor kötelező elfogadnod.

Az, hogy a munka neked való-e, senkit nem érdekel (a törvényhozókat sem).

Úgy tudom, napi 3 óra utazás megengedett, de ezeket a munkaügyi központban tudni fogják.

A fizetésnek el kell érnie a munkanélküli segélyt, ami mondjuk nevetséges, mert ez jóval a minimálbér alatt van.

Régi a törvény - ill. ami változott, az a te károdra változott.

2015. máj. 26. 11:03
 2/3 anonim ***** válasza:
Kötelező odautaznod és kötelező elvállalnod az állást. Ha a munkaadónak megfelelsz,akkor el kell vállalnod. Ha mégsem akarod elvállalni,akkor a munkaadó kitölti a közvetitő lapodon,hogy nem vállalja el,mert..... És akkor megszünik a segélyed vagy amit kapsz a munkaügyitől pénzt. HA nem kapsz pénzt,akkor nem olyan nagy gáz,legfeljebb kiirnak a nyilvántartásukból. Egyébként az utazási költséget kifizeti neked a munkaügyi.
2015. máj. 26. 20:14
 3/3 anonim ***** válasza:
Nem egészen, mert akkor TB-t sem kapsz, és neked kell fizetni még azt is. Azon kívül, hogy egy fillért sem kapsz 2 évig.
2015. máj. 26. 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!