Milyen az építőmérnökök helyzete manapság?
Figyelt kérdés
Érdekelne, hogy milyen az építőmérnökök helyzete ma Magyarországon. Nehéz elhelyezkedni? Igaz, a válság miatt nyilván nehéz, de mennyire? Kb mennyi fizetésre lehet számítani nagyjából? És melyik ágazat a legkeresettebb (szerkezet, infrastruktúra, geodéta)
Köszönöm:)
2010. febr. 25. 15:30
1/1 anonim válasza:
Tudom már későn, de úgy néz ki én is ebben az irányban haladok tovább. Azt nem tudom megmondani, hogy melyik a legkeresettebb, a vízügyesekre nagy szükség lesz a következő pár évben. Egyrészt mert egy főiskolán dolgozó ismerősöm szerint a vízügyesek kezdenek kiöregedni, nyugdíjba menni, másrészt, mert rengeteg munka vár rájuk a gátak felújításánál, újraépítésénél stb... Földmérőre is szükség van minden építkezésnél, de ha úgy nézzük akkor szerkezet építőre is, de útépítőre is és minden egyébre is :) Egyszer azt mondták nekem, hogy aki ezt az irányt választja, az ne várjon nagy karriert, pláne ne álmodozzon saját vállalkozásról, de engem ez nem zavar, majd lesz ahogy lesz! :) Egy ismerősöm édesapja infrastruktúra ágon végzett, és tudtommal ő tervezte valamelyik itthoni autópályát (nem nem a legújabbat, ami az esőzéseknél beszakadt), ezért pedig nem kevés pénzt zsebre rakott. Jókor kell lenni jó helyen, rengeteg tapasztalat kell, és nyilván fel kell küzdened magadat a szamárlétrán, ha szeretnél valaki lenni ebben a szakmában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!