Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért tanácsolják nekem hogy...

Miért tanácsolják nekem hogy munkahelyi szabálytalanságok esetén tegyek bejelentést a munkaügyi felügyeleten? És az jó lesz nekem? Abból nekem lesz pénzem? Nem. Akkor minek?

Figyelt kérdés

Olyan munkahelyen vagyok, ami egyébként egy átlag magyar kkv az összes pofátlan sumáksággal ami csak létezik. Nem egyedüli ilyen hely még millió ilyen van, sőt sanszosan az összes magyar kkv ilyen mocsadék.

Minimálbéres bejelentés a többi fizu zsebbe (aztán vagy kapod vagy nem mivel fekete pénz), 4 órás papír munkaviszonnyal 10-12 órás munkanapok, szabadság csak papíron ugyanúgy dolgozni kell szabi alatt is, kifizetetlen túlórák, betegállomány nem létezik (ha el mersz menni betegállományba vissza se kell menni).

Még 1x: ez nem valami extra hely tessék utánaolvasni mondjuk HR-esek fejvadászok tapasztalataiból: szinte kivétel az olyan cég ami nem ilyen a kkv-ben.

És jönnek az okos tanácsok mindenhonnan: jelentsem fel! Munkaügy stb!

Na most kérdéseim:

- ha feljelentem és valami csoda folytán a munkaügy még ebben az életben tud időt szakítani rá hogy ki is vizsgálja az ügyet és valami hatalmas csoda folytán (mert ez már valóban a csodák földje innentől!!!) meg is bünteti a céget –az nekem jó lesz?

- Akkor én mehetek szabira? Akkor nekem ki lesz fizetve a túlórám? Akkor merek majd beteg lenni?

- A munkaügyi bejelentés és esetleges elmarasztalás nyomán mennyi pénz landol a zsebemben (mondjuk a tengersok kifizetetlen túlóra pl) ? Mondjuk semennyi? Mondjuk egy rohadt forint se?

- Kérdésem még: ki és mi ment meg attól hogy a cég a bejelentés és vizsgálat nyomán (akár anonim bejelentés nyomán!!) lapátra tegyen akár engem akár az egész bandát és másnapra felvegyen egy totál új garnitúra embert? Nem tudják ki volt a bejelentő de vagy kisakkozzák ki lehetett, vagy még ezt se: kib**sznak mindenkit aztán csók.

- Vagy még jobb: a dolgozókkal fizettetik ki a büntit. A fekete pénz terhére persze. Az nem szerepel semmiféle dokumentumon azzal lehet játszani. ÉS ne jegyezzék meg a szuperokosok, hogy miért megyek bele ilyenbe hogy minimálbér + a többi zsebbe feketén. Azért megyek bele mert ha nem mennék bele nem lenne állásom. És mivel a cégek 90%-a ugyanezt a mókát játssza még azt se lehet mondani hogy menjek máshova. Ott is ugyanez lenne pepitában.

Kapok én új állást kárpótlásként? Nem.

Akkor mi értelme lenne a bejelentésnek? Lehet még be is záratnák a céget a bejelentés nyomán. Lévén az elemi munkavédelmi követelményeknek se felel meg.

Na ez lenne a csúcs: egy fillér se és még állás se.

Szóval summa summarum miért is lenne jó ha én bejelentést tennék? Mi változna? Vagy semmi vagy ha változna az csak annál rosszabb lenne (kirúgás, vagy cég bezárása).

2015. máj. 20. 13:06
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

1, tanulni

2, menővé, értékessé válni

3, váltani

Muszáj. Nincs más kiút. A kifogás nem segít.

Az segíthet még, ha tudják, hogy ismered a jogaidat, és kész vagy betartatni.

Hosszú távon lehetne közösségileg jobb, ha MINDENKI feljelentené az ilyet, talán tisztulna lassan a piac.

Sőt, igazából egy feketelista jó lenne az ilyenekről, cégnév, tulajdonosok, ügyvezetők nevével!

2015. jún. 5. 14:09
 12/18 A kérdező kommentje:

Az tuti de ez sose fog megtörténni, mert mindig lesz olyan akinek a szar kis állása fontosabb mint a feljelentés aki lenyel bármit csak állása legyen.

Amíg szar van légy is van.

Hosszú távon lehetne közösségileg jobb, ha MINDENKI feljelentené az ilyet, talán tisztulna lassan a piac.

2015. jún. 6. 08:50
 13/18 anonim ***** válasza:

" aki lenyel bármit csak

állása legyen."

Ez jelenleg sincs igy. Senki nem vallal 20 órás műszakokat heteken keresztül pihenès nélkül. Szoval barmit nem vallal el... De van egy szint amit már igen. Ezt a szintet kellene lejjebb vinni.

2015. jún. 6. 14:35
 14/18 A kérdező kommentje:

Senki nem is állított ilyet.

De 12 órás műszakokat 6x egy héten arra itt is van példa.

Papíron napi 6 óra, heti 5 napos a műszak.

A valóság meg 12 óra/6.

Pénz: semmivel se több egy fillérrel se.

És csinálják!

És meg se mernek nyikkanni!

Senki nem vallal 20 órás műszakokat heteken keresztül pihenès nélkül

2015. jún. 6. 19:08
 15/18 anonim ***** válasza:
Ha valakinek az jo, csinalja. Biztos megéri nekik. Én nem csinálnám azt tudom.
2015. jún. 7. 01:40
 16/18 A kérdező kommentje:

???

Szted ez JÓ nekik?

Vayg tán viccelsz?

Azért csinálják mert nincs más.

Vagy ez vagy a semmi.

Akkor inkább ez.

Ja és sose mondd hogy soha.

Mondjuk 10 éve még a pofájába röhögtem volna annak aki azt mondta volna ilyen helyen fogok dolgozni.

Én? Én aztán nem.

Aztán teltek az évek és tessék. Ilyen helyen vagyok befogom a pofám és a két kezem összeteszem hogy ez is van.

2015. jún. 7. 09:11
 17/18 anonim ***** válasza:

" Azért csinálják mert nincs más.

Vagy ez vagy a semmi."

Mindig van más. Keresni kell.

2015. jún. 7. 12:29
 18/18 A kérdező kommentje:

Keresni na azt lehet!

Össznép szép magyar sport ez.

Én is űzöm régóta.

Az eredmény? Ez.

Egy pőorbafingó semmi cég amely kilopja a dolgozói fél szemét (köztük az enyémet) azok mégis hálásak mert még mindig jobb fél szeműnek mint vaknak.

2015. jún. 7. 13:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!