Keleti vs nyugati országrész? Munka szemponjából
szóval az érdekelne, hogy a Dunántúlon és Pesten miért van sokkal több/többet fizető munka?
Míg én a keleti országhatáron lakok. és szinte semmi, ami van az is csak álcázott hirdetés.. szóval a megyéből való cég keres munkaérőt szintén a nyugati ország részre..
és amit észre vettem, hogy nálunk az árak is és a bérek is alacsonyabbak.
ilyet szabad egy országon belül tenni? főleg hogy azért nem egy nagy ország vagyunk.
aki már lakott mindkét részen, tényleg érdemesebb elköltöznünk innen? ugye csak Románia meg Ukrajna van közel. ami munka szempontából nem olyan paradicsom mint aki Ausztria mellett lakik
erre sokan már 350es munkabérrel kénytelenek dolgozni.. persze nem bejelentett.. de ehhez szakma és érettségi kell.. felháborító
diákmunkán is kb 450ft/óráért kidolgozod magad a gyárban. és ennyiért mit adnak? elkeserítő
A nyugati orszagresz egyszeruen foldrajzi szempontbol is mindig fejletteb volt es fejletteb is lesz mint a keleti.
Nyugat-Magyarorszag kozelebb van a nagybetus Nyugathoz, ennyi az egesz.
Azt nem igazan ertem hogy mit ertettel azon hogy "szabad ilyet tenni". Micsodat?
"szabad ilyet tenni?"
-Milyet?
Egyébként igen, érdemes elköltözni. 150-200 km nem olyan szörnyen nagy távolság.
azért mert itt van az egész családom, ház stb. már több száz éve itt élnek a felmenőim.
és eddig mindenki boldogult főleg a mezőgazdaságban. egyébként még egyetemre járok, de ahogy nézegettem a térségen nem lesz állásom, úgyhogy valószínű oda fogok költözni majd a párommal ahol kapok munkát.
na, csak kicsit bosszantó. nem tehetek róla hogy ide születtem
" nem tehetek róla hogy ide születtem"
Valoban. De költözhetsz, mert nem kötelező ott ragadnod.
Ott van házad? Házam nekem is lehetne talán arrafelé(gondolom olcsó), csak épp munkám nem. Úgyhogy inkább lakok ott ahol jóval drágábbak a házak és így egyelőre csak albérletben tudok lakni de munka az van bőven.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!