Hogyan tegyem magam újra munkaképessé, hogy hozzam magam formába?
Szülések után, itthoni adminisztratív munka után szeretnék "rendes" állást találni.
6 órás munkát szeretnék, ahol ennyi kihagyás után nem rögtön vezérigazgatói asszisztens lennék folyékony nyelvtudással, hanem a hajdani formámhoz képest valamivel visszább véve a tempót, először valami adminisztratív, ügyfélszolgálati munkakört szeretnék, ami amúgy is közel áll hozzám. Először szeretnék visszarázódni a napi munkába járásba, hogy újra emberek között vagyok stb. 6 órásat még esetleg találnék (persze ez még csak a keresés ugye, nem az elért cél), de az a fránya nyelvtudás és néha magabiztosabb excel tudás már kezd kifogni rajtam. Ilyen igényekkel hogyan kezdjek neki, hogy kapósabb legyek vagy egyáltalán esélyem legyen bárhol is?
Mondom, hogy én mit gondoltam át. Excel: fogalmam sincs, hogy kinél mi a magasabb szintű excel tudás, miket kellene ahhoz átnéznem, megtanulnom és életszerű példát hogyan szerzek hozzá? Néhol álláshirdetésekben odaírják, hogy tesztelik is a tudást.
A másik a nyelvtudás. Ez sokkal nehezebb ügy, mert bárhol kérték, hogy legyen meg a középfokú angol, egy mukkot sem használtam végül sehol. Papírom van róla, de nem láttam értelmét két gyerek mellett angolozgatni a semmire. Most sem tudom, hogy hogyan fogalmazzam meg mondjuk egy angoltanár felé, hogy mit szeretnék. Mennék újra dolgozni, csináljon velem valamit? :)
Tuti, hogy nem vagyok ezzel egyedül. Ezért nagyon örülnék, ha akár hr-esek, munkáltatók is írnának az ő szempontjukból. Nagyon köszönöm.
nekem is hasonló gondjaim voltak mielőtt elkezdtem állást keresni...
1. excel tudás: én neten megvettem egy excel kurzust, és az nagyjából felkészített
Ezt vettem meg: [link] a kezdő és a haladó 7 ezer ft-ba kerül, én nem sajnáltam rá a pénzt, nagyon megérte
Írtam tesztet is, és volt amit csak azért tudtam, mert benne volt ebben a kurzusban :) Ennél magasabb szintű dolgokra szerintem nem kell számítanod.
2. angol:
Az angoltanárnak elmondhatod például, hogy szeretnéd felfrissíteni a nyelvtudásod, vegyétek át a fontosabb nyelvtani szabályokat, és beszélgessetek sokat. Kár, hogy nem tanultál, míg otthon voltál, az angoltanulásnak mindig van értelme, jó állást már szinte nem is lehet nyelvtudás nélkül szerezni
Sajnos 6 órás munka nincs Magyarországon. Vagy nagyon kevés. Azt tudod tenni, hogy elvállalsz egy 8 órást, és ha beváltál, próbálsz egyezkedni a munkaadóval. Addig meg, vagy akár hosszú távon felbérelsz valakit, hogy hozza el az oviból a gyereket. Nem tudsz mást.
Excel tudás. Normálisabb irodai munkára kell, én eddig mindenhol használtam. Én már haladó vagyok, mert pivot, Fkeres, Sumif, chartok mennek, napi szinten használom. De a legtöbb helyen csak az alap formázások kellenek. Akár a youtube-on is találsz oktató videókat, egy-két napot érdemes rászánni. Hogy milyen lesz az interjú, azt nem lehet tudni. Én voltam úgy, hogy megkérdezték, értek-e hozzá, mondtam igen, elhitték. Aztán ott szívtam a munkával. Igazából ott tanultam meg élesben, mert amit az iskolában oktatnak, elfelejtettem, nem használtam. Másik helyen meg olyan teszt volt, hogy habár napi szinten használtam, elvéreztem rajta. Elég sok képletet tud az Excel, ha akarnak, megszivatnak.
Szerintem a formázásokat nézd meg, meg a pivot-ot, meg a kereső, összegző függvényeket.
Nyelvtudás: Mi az, hogy eddig mindenhol kérték, de nem kellett? Nekem eddig mindenhol kellett. Gyakorlatilag nyelvtudás nélküli adminisztratív munkát csak ismerettségi alapon lehet szerezni.
Mondd meg az angoltanárnak, hogy beszéljetek, a nyelvtan nem érdekes, vagy azt tudod otthon is egyedül gyakorolni. A leghasznosabb a Skype-os nyelvóra, hiszen a munkahelyen sokszor kell telefonálni, és a Skype ehhez hasonló. Interjún is mindig az van, hogy beszélni kell, nyelvtani tesztet velem még sehol nem írattak. Tudd elmondani angolul az önéletrajzod,interjún általában azt szokták kérdezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!