Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kikre vonatkozik, a közszféra...

Kikre vonatkozik, a közszféra létszámstopja? És szerintetek mennyi ideig tarthat ez?

Figyelt kérdés

Azért érdekel, mert nemsoká én is pályakezdő leszek(pár hónap múlva).Olyan területen végzek, ahonnan ilyen területekre lehetne elhelyezkedni. És ilyesmit csinálnák a legszívesebben is.

Olvastam a kormányrendeletet, de nem értettem jól.

Mivel már próbáltam, gyakorlaton, meg önkéntesként kicsit bedolgozni magam, szeretném tudni, hogy érdemes volt e, és érdemes e ezt tovább folytatni. Meg érdemes-e arra felé kacsintgatni. Esetleg próbáljak más pályát választani, vagy van remény?

Ugye az olyan foglalkozásokra, mint pl. gátőr, erdész, vadőr, mezőőr, természetvédelmi őr ez nem vonatkozik?

Mert az elég érdekes lenn, hogy például meghal a gátőr, vagy nyugdíjba megy, vagy bármi másért betöltetlen lesz az állás, akkor azt senki ne töltse be. Hisz akkor az ő járása kimaradna, ki olvasná le a vízmércét, ki figyelné, hogy hol rossz a gát stb. És ki védené az árvíztől azt a részt, ahol az ő járása volt.

A többinél, pl. vadőrnél már kevesebb baj, mert nem városokat kell menteni a pusztulástó, ennél pedig kisebb probléma, hogy az orvvadászokra nem figyel senki(mondjuk szerintem, az is nagy baj lenne, ha az ő járásán bárki össze vissza lövöldözhetne a vadakra). És érdekes is lenne, ha hagynák, hogy területek kiessenek az ellenőrzésből.

A kormányrendeletben az van, hogy kivétel "az uniós foglalkoztatási projektekben dolgozókra"

Ez azt jelenti, hogy ha egy Nemzeti Parknál van egy LIFE-NATURE program, amit az unió finanszíroz, vagy támogat, mivel ez egy uniós projekt, akkor a Nemzeti Park ezen részén lehet állást meghirdetni? Tehát nem csak előzőt betölteni, hanem újat is létesíteni akár?

És ha igen az is lehet, hogy lehet még ilyen Uniós pályázatot benyújtani, és azzal új állást létesíteni?

Mert nekem az is furcsa, ha e miatt lemaradnánk az Uniós pénzektől.

Kérdezném még, hogy ez vonatkozik, akkor a Nemzeti Parkokra, Környezetvédelmi Felügyelőségre, Vízügyi Igazgatóságokra, ÁNTSZ-re ugye?

És akkor is vonatkozik, ha bármi miatt, egy olyan felelősebb állást nem tudnának így betölteni, ami veszélyezteti az árvízi biztonságot?

Vagy vonatkozik pl. az önkormányzatnál dolgozó városkertészeti vezetőkre, ilyesmikre is.

Bár ez nem érint, csak érdekel, pl. a mentősökre is vonatkozik?

És a tanárokra is?

És szerintetek meddig tarthat egy ilyen létszámstop.

Mondjuk egy év.

Vagy akár 4-5 évig is eltarthat? Vagy még tovább is?

Egy reménykedő, de néha elkeseredő pályakezdő.

2010. febr. 23. 20:35
 1/2 anonim ***** válasza:
A megüresedett állások betöltésére szerintem nem vonatkozik. Egyébként meg áprilisban választások lesznek és az új kormány biztos egy csomó embert fel fog venni, úgyhogy ez a rendelet nem lesz hosszú életű.
2010. febr. 24. 00:15
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi, de annak utánaolvastam, hogy pont az a lényege, hogy a megüresedő álláshelyeket nem lehet betölteni.
2010. febr. 24. 07:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!