Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy tudok felmondani, ha a...

Hogy tudok felmondani, ha a főnök nem fogadja el a felmondást?

Figyelt kérdés

Még próbaidőn vagyok, tehát indoklás nélkül felmondhatnék elvileg egy egyszerű felmondó levél átnyújtásával. Na igen, de bizonyítani is kell, hogy a munkáltató átvette a felmondást. A főnök pedig azt mondta, ő nem fogadja el a felmondásom, és visszaadta a levelet, amikor mondtam neki, hogy írjon alá egy nyilatkozatot róla, hogy ő átvette.

Most akkor mégis mit tehetek?? Hiába nyomom a kezébe a felmondó levelet az addig nem érvényes, amíg ő el nem ismeri, hogy átvette és megértette, mi van benne. Hogy tudnám rákényszeríteni, hogy elengedjen?

2015. máj. 9. 11:21
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Szerintem nincs itt más, mint a főnök egy kis időt akar nyerni, hogy helyetted másvalakit találjon, mert azt a munkát valakinek naponta el kell végezni, különben zavar támad a vállalkozásban.

Tehát most lót-fut-szalad, hogy kit tud a helyedre majd rögtön beállítani, addig pedig kerüli a veled való találkozást, így akar egy kis időt nyerni magának!

Nincs itt semmi más gond! Szerintem, ha őszintén megmondta volna, hogy oké, de maradj még pár napot, stb. stb.

Ez így, amit csinál, tök hülyeség a részéről.

2015. máj. 9. 14:05
 12/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, megpróbálok még egyszer beszélni a főnökkel, ha nem enged, akkor marad a tértivevény. :)

Amúgy tudom, hogy csak időt húz, ez nem is volt kétség. Csak épp most keresnek új kollégákat ugyanilyen pozícióra, mint amiben én is dolgozom, tehát simán megtehetik, hogy 1 helyett 2-őt vesznek fel, engem meg elengednek, szóval nem tudom mit kell ennyit tökölni... Nem kell lótni-futni az új munkaerő után, tegnap is volt bent felvételi elbeszélgetésen vagy 10 ember, nem igaz, hogy abból nem találnak 2-őt, aki jó lenne...

2015. máj. 9. 14:33
 13/17 anonim ***** válasza:
79%
Ne viccelj már, szórakozik veled a főnököd. Odaadod a felmondólevelet, és megmondod neki, hogy másnaptól nem mész, akár aláírja, akár nem. Mégis mit tud csinálni, ha többet nem mész be dolgozni? Tán csak nem kirúg? Hát nem pont ugyanez a te célod is? Komolyan, dobok egy hátast az ilyen töketlen emberektől, mint te. Mi az, hogy elengedjen? Szabad vagy, te döntöd el, akarsz-e ott dolgozni vagy sem. Nem fog a főnököd reggel megjelenni az ágyadnál, és becibálni. Az meg az ő baja, ha ennek ellenére nem szünteti meg a munkaviszonyodat. Ha neki annyira jólesik fizetni utánad továbbra is a járulékokat annak ellenére, hogy keresztbe szalmát nem teszel, hát egészségére.
2015. máj. 9. 22:05
 14/17 A kérdező kommentje:
Már bocs, nem töketlen vagyok, hanem szeretek mindent hivatalosan, törvényesen csinálni! Az, hogy csak nem megyek be dolgozni és nekem nincs róla semmi írásos bizonyítékom, hogy én felmondtam nem megoldás! Nekik bizonyos kilépő dokumentumokat is át kéne nekem adniuk az utolsó munkanapomon, nemde? Ha például álláskeresési járadékot akarok igényelni a munkaügyiben, ott igazolnom kell, hogy az elmúlt 3 évben rendelkeztem 360 nap jogosultsági viszonnyal, amibe az itt letöltött napok is beleszámítanak. Vagyis beleszámítanának, ha lenne róla bármi bizonyítékom, hogy itt mennyi időt töltöttem le. De ha sz*rt se kapok tőlük, akkor mégis hogyan fogom igazolni? A munkaügyis biztos majd elhiszi bemondásra, mi?? Arról híresek! Ja és az OEP igazolványommal mi lesz? Azt szerinted honnan a fenéből fogom megszerezni, ha nem adják oda? Törjek be az éjszaka kellős közepén az irodába és túrjam fel a pénzügyis kolléga fiókjait, hátha megtalálom valahol??
2015. máj. 10. 04:47
 15/17 anonim ***** válasza:
feladod a térítvényes levelet, 10 perc és meg is vagy.
2015. máj. 10. 11:41
 16/17 anonim ***** válasza:
balf.sz
2015. máj. 10. 13:08
 17/17 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Igazad van! Jogi utat zárd ki azzal, hogy törvényesen jársz el.

A próbaidő alatti azonnali hatályú felmondásod feladod ajánlottan, tértivevénnyel. Nem baj, ha nem veszik át, mert azt a postás jelzi a tértivevényen, hogy miért nem vették át. Onnantól kezdve jogilag átvettnek minősül.

Ha személyesen adják át, nem kell, hogy beleegyezzen a főnök a felmondásodba, hiszen ez egyoldalú jognyilatkozat, nem kell hozzá az ÁMEN!:)

De az átvétel ténye viszont kell, legalábbis nem árt!

Ha nem veszi át, akkor 2 tanú nevének, lakcímének, az átadás dátumának, valamint annak a ténynek a feltüntetésével, hogy "a munkáltató az átvételt megtagadta", az át nem vett felmondáson aláírásukkal igazolják, hogy Te megkísérelted átadni, de azt a munkáltató megtagadta. Ilyen esetben is azon a napon átvettnek minősül a felmondásod. Az már legyen a munkáltató baja, hogy nem tudja, mit nem vett át.

A fenti időpontoktól számított 5 munkanapon belül meg kell, hogy kapd a leszámolási papírjaidat, és az elmaradt fizetésed. Nem kell, hogy bemenj érte, mivel a munkaviszony már nem áll fenn köztetek. Ilyen esetben a munkáltató köteles a dolgozó által megadott címre továbbítani mindent, - készpénzes fizetési mód esetén - még a béredet is. Ha nem adtál meg címet, akkor a nyilvántartásában szereplő címre köteles megküldeni, méghozzá 2 alkalommal, ha elsőre nem veszi át senki.

Ha másodszorra sem, akkor megőrzi a papírokat, a béredet pedig "fel nem járandóság" könyvviteli számlán tartja nyilván, amelyért 3 éven belül bármikor jelentkezhetsz.

Abban az esetben, ha nem kapod meg időben a papírokat, besétálsz a munkaügyi központba, és beviszed az eredeti munkaszerződésed (amin látni, hogy még próbaidő alatt mondtál fel), valamint a felmondó leveledet (tértivevényét is, vagy a tanúk által aláírt példányt), és kéred, hogy azok alapján vegyenek nyilvántartásba, majd később viszed a jövedelmekről az igazolásokat, nehogy az álláskeresési járadékra jogosultságod elveszítsd miattuk. Regisztrálni fognak hidd el, csak járadékot nem kapsz addig, amíg nincs hozzá jövedelemigazolás a munkáltatótól.

Ügyes légy...:)

2015. máj. 11. 17:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!