Akik SSC/nél dolgoztok: szeretitek a munkát, a légkört, miért váltanátok állást? Mióta dolgoztok itt?
4 évig csináltam, a munka valami eszméletlen egyhangú volt. 2-szer pályáztam előléptetést, szó szerint kiröhögtek, hogy hiszen még csak most jöttem, mit akarok. Vidéki kisváros, alig van itt munka, szóval nem nagyon ugráltam. Kár volt, pattintani kellett volna a fővárosba.
Viszont GYES után kirúgtak, és utána egy olyan céghez vettek fel, ahol a cég komplex könyvelését 6-an csináltuk. Ég és Föld!!! Végre használtam az agyamat, és kicsit (na, ne túlozzunk!), de azért minimálisan a főiskolai számviteli anyagot is. Sajnos csak határozott időre vettek fel, azóta néha ugyan kényszerből pályáztam SSC-be, de nem is vettek fel. Magas volt a bérigényem, és senior könyvelői tapasztalattal már nem kellettem. Csoportvezetőnek ajánlgattak ugyan fejvadászok, de annak meg azért nem vettek fel, mert nem volt people managementben tapasztalatom.
Alapvetően ezeken a helyeken egyhangú betanított szellemi munka folyik, inkább a kezdőket veszik fel, mert nekik nem kell sokat fizetni. Jobban örülök, hogy nem ott kell dolgoznom.
Jelentkeztem ilyen munkakörre, de már amikor megérkeztem nagyon nyomasztó volt az egész. Olyan elrendezésű volt a hely, mint az amerikai filmekben, amikor kis zegzugok vannak egymás mellett és ha 20centivel hátrébb akarsz gurulni a székeddel, akkor beleütközöl a mögötted ülőbe. Rengeteg ember kis helyen unott arccal, a leendő szakmai vezető is már nagyon unott arrcal jött be az interjúra, az látszott rajta,h egyáltalán nem érdekli a dolog, leszarja az egészet.
Nem bánom,h nem vettek fel.
"kis zegzugok vannak egymás mellett"
ilyen van itthon? én még csak olyan irodákban jártam, ahol nagy egybenyitott tér volt és mindenki rálátott a gépemre, ami engem borzasztóan frusztrál... ez az elválasztott kis irodarészék (ha jól értem) legalább biztosítanak némi privát szférát.. megkérdezhetném, hogy melyik ssc volt ez? már csak emiatt is felkeltette az érdeklődésem + azt mondják magyar viszonylatban egész jól fizetnek és pályakezdőként is van esély bekerülni.
az open office-ok nem csak az SCC-k sajátosságai a nagy cégek 99%-nál ez a divat, max parávánokkal 6-8 fősre szabdalják a teret (de egy paraván általában mellmagasságig ér csak), és mellette vezetők irodái+tárgyalók.
Ahhoz, hogy ilyen helyre kerülj nem kell SCC-hez menni, kb bármelyik multinál ugyanez lesz.
Ez így van, én sem SSC-nél dolgozom, de a könyököm összeér a mellettem ülővel. Sokan telefonálnak, néha nekem is kéne, de én kerülöm, mert 50 fő hallgatja, hogy mit beszélünk, és én sem mindig értem őket, mert mellettem kínaiul karattyol a telefonban a kollégám. Szerintem is borzasztóan frusztráló, nyáron levegőt sem kapok.
De az SSC önmagában nem ettől rossz. Hanem attól, hogy a kintiek lepasszolják nekünk a munka egyhangú részét, nem más, mint betanított szellemi munka. Középfokú nyelvtudással bárki meg tudja tanulni. Az érdemi, minőségi munkát megtartják maguknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!