" Akkor vagy én vagyok kivételesen
szerencsés, vagy te és a szaktársad
csináltok valamit nagyon rosszul."
Szerintem ő csinal valamit rosszul mert én is szakmában dolgozok és nekem sincs még meg a diploma. Lehet, hogy csak annyi a baj, hogy Debrecen környékén próbálkozik? Mert Budapesten nem lehet gond ha legalább angolul tudsz - az a belépő.
Én nem a programozói vonalat vittem tovább, mert a programozás nem az erősségem.
Az én specializálódásom a mérés és folyamatirányítás.
Ott egy deka programozás nem volt, csak amit az alapozókban megcsináltunk. Az meg nem volt nagy kunszt megcsinálni. (Vizsga saját laptoppal volt, és kész kódokban kellett google segítségével hibát javítani és kiegészíteni a kódokat.)
Ugyanaz tartotta az órákat, mint aki Op rendszereket, de ott nem is hallottunk Windows-ról meg Linuxról (ezekről annyit tudok, amennyit autodidakta módon kiderítettem), mert csak a MINIX-et tanultuk.
Szakmai szempontból én még a szerencsés évfolyamba voltam, mert nekünk egy másik tanszéken voltak a szakmai órák, ott, ahol a villamosmérnököknek is java részt. Így mi még megtanultunk mérőberendezéseket használni (mágnesesség, sugárzás, hőmérséklet, Oszcilloszkóppal frekvencia...stb.)
De a mostani évfolyamoknak mind az IK-n vannak az órák, és az új épületben a 3. emelet lenne a mérnöki szekció, csak éppen üresek a termek, mert a mérőeszközökre elkülönített pénz eltűnt. Meg a tanárok java úgy van vele, hogy a gyakorlat az felesleges, csak elméletet kell tudni. (Az egyik nagyon jó fej tanár ingyen hozott eszközöket az egyik tanszéknek az IK-n, és megkérdezték tőle, hogy ez minek? Már nem dolgozik ott, mert kirakták.)
Nem véletlen, hogy kaptam már olyan elutasítást munkahelykeresésnél, hogy DE-s emberekkel nem foglalkoznak. Itt is írta valaki régebben, hogy az ő cégénél is a DE-s önéletrajzok egyből kukába mennek. Be sem hívják őket.
Nagyon azon vagyok, hogy a végzés után megcsinálom a különbözetit a gazdasági részről, és csinálok egy Gazdinfó MSc-t, de valami másik egyetemen. A gazdasági és az elektronikai területekhez amúgy is jobban értek, nem véletlen a specializálódás sem.
Azzal meg hogy dolgoztam most a kereskedelemben egy keveset, nem azért nem vagyok elégedett, mert nem volt hasznos, hanem mert minimálbérren vagyok. De elképzelhető, hogy a kereskedelemben maradok, mert egész jó lehetőségeket rejt diplomásként, még IT részen is. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!