Hogyan lettél milliomos?
" Felső 10%?"
És az mennyi? Neked az mit jelent? Mert a mai index cikk szerint ehhez nem kell túl sok. Szerintük a felső 10% átlaga csupán 206 ezer egy főre, tehát mondjuk két gyerekes családban 400-400 ezer a szülőknek..
De ha nincs gyerek akkor a pályakezdő mérnök a netto 200 ezres fizujaval is felso 10% ezek szerint pedig az még szinte semmire nem elég ha lakást is akar egyszer venni.
index.hu/chart/2015/04/27/statisztika_ksh_jovedelem/
Szóval inkább mondj egy számot, hogy milyen havi vagy éves jövedelemre gondolsz?
Van akinek van szép háza, autója, évente egzotikus utakra megy de önmagával mègsem elégedett, nem tekinti gazdagnak magát mert mondjuk Ferrarira vagy Lamborghinire már nem futja.
Szegény vidéki falvakban meg már akkor gazdagnak számítasz a környéken ha az országos átlagot, kb 150 ezer nettót megkeresed.
Például a havi 1,5 millió nettó jövedelemtől egészen akár nettó 10.000.000 Ft-ig én erre mondanám a felső 10%-t.
Vagy ennél van akár magasabban is?
' én erre mondanám
a felső 10%-t.'
De ez nem 10%! 1-2% talán vagy annyi se.
Valóságban ha kicsit átlag felett keresel, pl kb. 300-400 ezer nettot akkor már a legjobb 10%-ban vagy.
Ugye szoktuk mondani, hogy "felső tízezer" na ez pl kb 1 ezreléke nagyjából az ország népességének.
A 10% nagyon tág határ, oda viszonylag könnyen bekerülhet bárki. Egy kicsit jobb diploma, nyelvtudas és szorgalom.
Hmmmm ,ez furi mert én most 3-4 kiló között keresek,de még se érzem azt a fene nagy felső 10% érzést.
Én azt hittem minimum 7 számjegynél indul.
De érdekes,mert azt hiszik sokan 3-4 Kiló nettó milyen jó,tényleg jó de még se olyan hűde sok pénz,túl sok mindenre nem elég ez sem,el tud menni,én se hittem el régen,de könnyen elmegy ez is bár nehezebben és tényleg nem kell filléreskedned.
Érdekes dolgok ezek.
' ez furi mert én most 3-4
kiló között keresek,de még se érzem
azt a fene nagy felső 10% érzést.'
Mert szerintem te is kevered a "felső tízezer" érzéssel, nem lehet?
Gondolj bele, hogy 10% az durván 1 millio ember. Ennyi olyan igazán gazdag nincs Magyarországon, az tènyleg inkább csak 10 ezer, azaz 1 ezrelék.
Te benne vagy a felső 10%-ban. És igen, ez még nem túl sok, egy normális házra ebből is évekig kell spórolni, de azért már az a szint akinek nem kell zsiroskenyéren és krumplin élni.
2 év alatt félretettem, 1.8 millió forintot, de nem hiszem hogy milliomosnak számitok,
Jelenleg 21 vagyok és 19 éves korom óta dolgozom. Már rögtön 1 év után rájöttem, hogy nem akarok másoknak dolgozni. Amint befejezem az egyetemet, saját vállalkozásba kezdek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!